Perković: Nikad motiviranija nisam išla na SP

Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo izjavila je kako se nada dobrom rezultatu. U Londonu će pokušati vratiti svjetski naslov koji joj je nakon zlata 2013. u Moskvi, 2015. u Pekingu “otela” Kubanka Denia Caballero.

Dobro smo odradili pripreme, radili smo jako zadnjih dana, bili smo praktički u stopostotnoj karanteni, nismo se nigdje pojavljivali osim na sportskom terenu.

Od samog početka sezone koja je dosta naporna za mene, nakon 2016. i Olimpijskih igara u Riju te Europskog prvenstva u Amsterdamu, tijelo je dosta umorno i nismo željeli jako krenuti na početku nego tempirati formu za SP, izjavila je Perković uoči odlaska na svjetsku smotru.

Nadam se dobrom rezultatu u Londonu, ne želim govoriti o nikakvim medaljama, o nikakvom zlatu, prvo treba ispuniti kvalifikacijsku normu i onda nakon toga razmišljati što me čeka sljedeće. Finale diska je u nedjelju u večernjem terminu, samo želim da sve prođe glatko, radili smo, dali sve od sebe, a onda neka se sve stvari poslože. Nikad motiviranija nisam otišla na SP, dodala je zlatna olimpijka osvrnuvši se i na oproštaj legendarnog Jamajčanina Usaina Bolta koji je u subotu osvojio broncu u svojoj posljednjoj pojedinačnoj utrci.

Nije me iznenadilo, Usain Bolt je ikona koja traje godinama, i koja je, kako za jamajčansku atletiku, tako i za svjetsku, napravila puno. On je bio najprepoznatljiviji član atletske federacije, završio je na veličanstven način, s medaljom oko vrata, na londonskom stadionu gdje je prije pet godina osvojio olimpijsko zlato, rekla je Sandra.

Teško će biti bez njega. Mogu reći da sam pomalo tužna što on odlazi, ali svakom od nas sportaša dolazi vrijeme kada treba odlučiti je li to ono što želimo i trebamo li otići. On je to odlučio i trebamo ga podržati, ostat će legenda koja će trajati. Mislim da tijelo fizički ne može izdržati tolike napore, na 100 i 200 metara, štafete koje je on trčao, to dosta iscrpi organizam. On već ima tri seta medalja s olimpijskih igara, znači 12 godina je u svjetskom vrhu.

Teško je održavati tijelo bez povrede, biti na maksimumu, ali za Bolta se nikad ne zna, možda se malo pritaji pa se vrati za Tokio 2020., rekla je Sandra, koja će večeras gledati Stipu Žunića u finalu bacanja kugle.

Krećem u London danas ujutro da bih stigla gledati Stipu u finalu. On je moj tzv. trening-partner, trenirali smo zajedno, vodili se kroz cijelu sezonu, motivirali jedan drugoga i jako sam ponosna što je u finalu. Iz petnih žila ću navijati za njega, dodala je Perković.

Facebook Komentari