Grmljavina svuda oko nas, noćas nevrijeme stiže i u Hrvatsku

Grmljavina i kiša već su počela u susjednim državama, a meteorološke karte pokazuju da pogoršanje vremena očekuje i Hrvatsku.

Područja Italije, Slovenije i BiH na satelitskoj karti vrve žutim točicama koje označavaju udare groma. Grmljavina se sporadično događa i na području Hrvatske, a značajnije oborine očekuju nas večeras.

Noćas će nas osvježiti i dosta kiše koju već dugo očekujemo s obzirom na sušu i jako visoke temperature. Dolazi i osjetno hladnija zračna masa pa ćemo lakše disati. Ali, do južnog, možda čak ni srednjeg Jadrana zahladnjenje neće ni stići.

Iako se najviše oborina očekuje tijekom noći, ujutro će još – pogotovo na istoku biti i grmljavinskih pljuskova, lokalno i jačeg nevremena. Puhat će umjeren u gorju i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka bura s olujnim udarima. Jedino na južnom dijelu i dalje dugo toplo ljeto – jutarnja temperatura popet će se već i do 27 stupnjeva.
U drugom dijelu dana smirivanje vremena i razvedravanje, oslabjet će i jak sjeveroistočni vjetar, a ono što će nam itekako odgovarati su najviše temperature koje će u ponedjeljak biti između ugodnih 25 i 27. Prevladavat će sunčano.

Istočne krajeve još će možda i poslijepodne pogoditi kakav pljusak, ali većinom i ovdje sunčano, no malo manje vruće. Najviša temperatura od 24 do 27, a vjetar će oslabjeti i okrenuti na slab sjeverozapadnjak.

Facebook Komentari