Zatvoriti teške stranice prošlosti i okrenuti se budućnosti, zato Hrvatska podupire kandidatkinje na putu u EU

Obraćajući se okupljenima na Kninskoj tvrđavi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da nema veće časti nego biti danas u Kninu. Posebno je pozdravila sve sudionike Oluje.

“Sjećamo se poginulih u Domovinskom ratu, prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Zajedništvo je bilo temelj naše povjesne pobjede i obnove, i ono treba biti temelj naše budućnosti”, rekla je. Istaknuvši da je Oluja bila odlično organizirana operacija, briljantno izvedena te da je hrvatski vojnik bio vođen pravednim ciljem oslobođenja zemlje. Slaveći ovu pobjedu, ona nas moralno i politički obvezuje na oprost i pomirenje. Želim kao predsjednica, građanka i majka, izraziti žaljenje zbog svih stradalih Srba. Svjesni smo da teške stranice prošlosti treba zatvoriti i okrenuti se budućnosti. Zato će Hrvatska dati potporu ulasku svih država kandidatkinja u EU”, poručila je.

Sloboda i mir dar je vas, hrvatskih branitelja, budućim naraštajima. Imamo sve pretpostavke za optimizam. Svakom građaninu Hrvatske, a osobito mladima, moramo omogućiti budućnost u kojoj će Hrvatska svima biti dom nade, pravde i života, rekla je. Imamo bogatu baštinu, rekla je Kolinda Grabar Kitarović, dobre ljude i vrijedne radnike , uzorne učenike i pobjedničke sportaše, te dobre gospodarske pokazatelje i novi optimizam, a on će, rekla je, biti i bolji s boljom investicijskom klimom i standardom.

Facebook Komentari