Bernardić: Danas je prilika da se prisjetimo svih civilnih žrtava da se kao država suočimo s tim

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je u Kninu na proslavi 22. obljetnice Oluje izjavio da bi se hrvatska država trebala suočiti sa svim žrtvama Domovinskog rata i time pokazati svoju snagu.

Danas je prilika da se prisjetimo svih žrtava i stradanja, svih civilnih žrtava, da se jednostavno kao moderna i odgovorna država s tim suočimo. To treba biti hrvatska snaga i prednost, a ne hrvatska nesigurnost, izjavio je Bernardić novinarima na središnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Oluje”.

Istaknuo je da cijeli hrvatski narod danas slavi “dan ponosa i slave” koji je ujedinio cijelu Hrvatsku u borbi protiv novog modernog oblika fašizma miloševićevske politike.

Franko Vidović se prisjetio da je prije 22 godine bio na istome mjestu, sjetio se euforije i neopisive sreće. Poručio je da trebamo biti ponosni jer živimo ono što nam je Oluja stvorila – mogućnost da imamo slobodnu demokratsku republiku, da naša dijeca žive u noj i da se možemo priključiti civiliziranom svijetu

Facebook Komentari