Ždrijeb Europske lige: Hajduk dobio najtežeg protivnika, Dinamo s Albancima, Osijek u Austriju

Nakon što je Rijeka saznala suparnika u doigravanju za Ligu prvaka (Olympiakos) red je stigao i na preostale naše suparnike u europskim natjecanjima – Dinamo, Hajduk i Osijek.

Dinamo će s albanskom Skenderbeuom, Hajduk je dobio snažnog suparnika – engleski Everton. Osijek će igrati protiv bečke Austrije!

Dinamo će u prvoj utakmici biti domaćin Skenderbeuu na Maksimiru, Osječani će u ugostiti Austriju u svom Gradskom vrtu, dok će Hajduk u prvoj utakmici gostovati kod Evertona. Od naših klubova jedino je Dinamo nositelj. Za protivnika mogao je dobiti Rosenborg, Oleksandriju, Skënderbeu, Altach, Vardar ili Sūduvu.

Hajduk i Osijek kao nenositelji su bili u puno težoj situaciji. Hajduku su prijetili Athletic, Salzburg, Braga, Everton i Midtjylland, a Osijeku veliki Milan, Dinamo Kijev, Krasnodar, Club Brugge i Austrija Beč.

Prve utakmice su na rasporedu 17. kolovoza, a uzvrati tjedan dana poslije, 24. kolovoza. U grupnu fazu Europa lige plasirat će se 22 pobjedničke momčadi iz doigravanja, 16 klubova koji su izravno izborili pravo igranja u Europa ligi te još 10 poraženih iz doigravanja za Ligu prvaka, javlja Večernji list.

Facebook Komentari