Vatrogasci iz cijele Hrvatske gase požar kod Kistanja, na teren stižu Plenković i Krstičević

Andrej Plenković i ministar obrane Damir Krstičević obići će u petak požarište kod manastira Krka, izvijestili su iz Vladina Ureda.

Premijer i ministar obrane bit će na požarištu oko 11,20 sati.

Požar na području Kistanja koji je planuo još u utorak još nije lokaliziran niti ugašen. Trenutno su na terenu 124 gasitelja sa 37 vozila, izvijestio je jutros Centar 112, javlja Šibenik.in.

Domaćim vatrogasnim snagama pomažu one iz Ličko-senjske županije, Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačke županije, Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba te 50 pripadnika Hrvatske vojske.

Jučer na požarištu su djelovala i dva kanadera te tro airtractora koji su povremeno djelovali na požaru u Promini. Procijenjena opožarena površina je 2000 hektara od čega se dio nalazi u NP Krka.

Požar na u zaseoku Krnete, također na području Kistanja koji je planuo u srijedu popodne, također još nije lokaliziran niti ugašen. Opožarena površina je oko 113 hektara, a trenutno su na požaru vatrogasci Grada Zagreba sa 27 vatrogasaca i pet vozila.

Kako su izvijestili iz Centra 112, nije ugašen ni požar na području Zelići-Ljubač.

Tamo je trenutno na terenu 47 gasitelja s 14 vozila, među njima i 17 vatrogasaca iz Primorsko-goranske županije te 25 pripadnika Hrvatske vojske. Povremeno su na požarištu tijekom dana djelovale zračne snage s požarišta u Kistanjama.

Facebook Komentari