Ministar Medved: Ponosan sam

Ministar branitelja Tomo Medved izrazio je zahvalnost svima koji su dali svoj doprinos u donošenju Zakona o hrvatskim braniteljima. Ponosan je da je zakon donesen upravo dan uoči Dana pobjede.

Imali smo bitnu namjeru da prepoznamo najvažnija pitanja koja muče braniteljsku populaciju i stradalnike iz Domovinskog rata. Ovo je krovni zakon braniteljske populacije, sadrži preko 100 mjera, izuzetno važnih za status hrvatskih branitelja. Posebno je ranjivo 82.000 branitelja koji nisu zaposleni. U njemu je čitav niz afirmativnih mjera koji će pomoći braniteljskoj populaciji kako bi konačno doživjeli satisfakciju i imali normalan život, naglasio je.

Osjećamo se ponosno 22 godine nakon Oluje, ispunili smo svoje ciljeve, oslobodili smo svoju zemlju, realizirali strateške ciljeve, ulazak u EU i NATO, no ostalo je niz otvorenih pitanja kojima ne možemo biti zadovoljni, ali na nama je, i na mladima, da nastavimo izgrađivati zemlju kakvu želimo, rekao je.

Pozvao je sve domoljube i branitelje da Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u cijeloj zemlji proslave dostojanstveno. Uputio im je najiskrenije čestitke u toj prigodi, javlja HRT.

Facebook Komentari