Veliki poslovi u Ukrajini: CROSCO, hrvatska kompanija, bušit će za ukrajinsku nacionalnu kompaniju 12 bušotina

CROSCO, naftni servisi, d.o.o. potpisao je ugovore za bušenje s ukrajinskom nacionalnom kompanijom Pjsc Ukrgasvydobuvannya (UGV) koja je jedan od najvećih naftno-plinskih operatora u Ukrajini.

Ugovor za Lot 10, kojim je predviđeno bušenje šest bušotina u vrijednosti od 23,4 milijuna eura, potpisan je 6. lipnja 2017. dok je ugovor za Lot 8 i izradu novih šest bušotina u vrijednosti od 23,6 milijuna eura potpisan 4. srpnja 2017.

Početak bušaćih operacija s kopnenim postrojenjima EMSCO-605 (2000 KS) i R-67 (2000 KS) predviđen je za treći kvartal ove godine te je planirana izrada po dvije bušotine godišnje prema svakom ugovoru.

CROSCO, naftni servisi, d.o.o. je kontraktorska naftna kompanija koja pruža integrirane bušaće usluge te individualne usluge bušotinskih servisa na kopnu i moru.

Croscova flota sastoji se od 11 bušaćih i 17 remontnih kopnenih postrojenja te jedne samopodizne bušaće platforme. Također je 100% vlasnik tvrtke Rotary Drilling Company smještene u Mađarskoj. Flota tvrtke Rotary obuhvaća 5 bušaćih postrojenja, a tvrtka također pruža usluge remonta i druge bušotinske usluge. CROSCO pruža i slijedeće usluge: ispitivanje bušotina, savitljivi tubing, dušik, cementacija, stimulacija, karotaža, servis isplaka, jezgrovanje , H2S, instrumentacija i usmjereno bušenje, hidrogeološke i geomehaničke usluge kao i usluge održavanja.

CROSCO usluge pruža od 1952. godine u 34 zemlje, u kojima je radio za neke od najpoznatijih svjetskih međunarodnih i nacionalnih naftno-plinskih kompanija. CROSCO trenutno pruža integrirane bušaće usluge i usluge bušotinskih servisa u Egiptu, Iraku (Kurdistanu), Albaniji, Mađarskoj i Hrvatskoj. CROSCO posjeduje certifikate ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 i ISO 50001 koje je izdala certifikacijska tvrtka Bureau Veritas Certification Croatia a u tijeku je proces uvođenja Sustava upravljanja energijom u skladu s normom ISO 50001:2011. Sustav osiguranja kvalitete obuhvaća usluge bušenja i ostale naftne usluge, projektiranje bušotina te održavanje opreme za naftnu i plinsku industriju. CROSCO je član Međunarodnog udruženja bušaćih kontraktora (IADC) te Međunarodnog foruma za kontrolu tlaka u bušotini (IWCF). Kako bi osigurao potpunu umreženost svih sustava i visok stupanj učinkovitosti, CROSCO je uveo poslovni informacijski sustav SAP R/3 u sve svoje aktivnosti te Galiot računalnu podršku za održavanje postrojenja.

Sjedište kompanije je smješteno u Zagrebu, Hrvatska.

Facebook Komentari