Štromar o porezu na nekretnine

Uoči 8. obljetnice smrti osnivačice i doživotne predsjednice HNS-a Savke Dabčević – Kučar izaslanstvo stranke položilo je vijenac i zapalilo svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Izaslanstvo je predvodio v.d. predsjednika HNS-a, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. U izaslanstvu su bili i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, saborska zastupnica HNS-a Marija Puh, član Predsjedništva HNS-a i gradski zastupnik HNS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Stojak te drugi istaknuti članovi stranke.

Štromar je podsjetio na izjavu Dabčević – Kučar koja im je, kako je rekao, vodilja i danas:

“Članovi HNS-a ne razmišljaju što će Hrvatska njima dati, već što će članovi stranke dati za suvremenu i kvalitetnu Hrvatsku, i to ovdje odmah i sad. Mislim da te njene riječi i danas mogu biti živuće.”
“Mislim da smo odlučili da idemo u dobrom smjeru i da bi Savka sigurno prihvatila takva naša razmišljanja”, dodao.

Upitan što je HNS napravio u zadnja dva mjeseca od kada je u Vladi Andreja Plenkovića, Štromar je odgovorio: “Mi samo dali stabilnost ovoj državi, novim projektima koji se prekreću, gospodarstvu, stabilnost građanima. Počeli smo razmišljati na način da depolitiziramo obrazovanje i da građanima omogućimo jednostavniji sustav javne uprave.”

Na pitanje može li jamčiti da iznos poreza na nekretnine i građevinske renete, koji će se uvesti od početka sjedeće godine, neće biti viši od iznosa koje sad građani plaćaju kao komunalnu naknadu, Štromar je odgovorio: “Za većinu građana neće biti više, to ovisi o cijeni nekretnine, ali mislim da će većina građana plaćati manje.”

Facebook Komentari