Osijek trese nogometna groznica pred večerašnji susret s PSV-om, kafići će raditi do 2 sata, grad preuzeo pokroviteljstvo

Gradonačelnik Osijeka proglasio je utakmicu 3. pretkola kvalifikacije za Europsku ligu NK Osijek- PSV manifestacijom pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

Nogometna groznica trese Osijek čiji prvoligaš igra u četvrtak navečer jednu od povijesnih nogometnih utakmica na stadionu u Gradskom vrtu, a u goste mu je stigao nizozemski PSV. Gradska je uprava, stoga, donijela odluku o produženju radnog vremena ugostiteljskih objekata u Osijeku u noći na petak. Restoranima i kafićima koji rade od 6 do 24 sata vrata će, tako, moći biti otvorena do dva sata iza ponoći.

– Gradonačelnik Osijeka proglasio je utakmicu 3. pretkola kvalifikacije za Europsku ligu NK Osijek- PSV manifestacijom pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Sukladno tome, odobrava se produženje radnog vremena ugostieljstkim objektima iz skupine “Restorani” i “Barovi” – stoji u rješenju koje su proslijedili iz Grada.

Inače, NK Osijek u nevjerojatnom je ogledu u Nizozemskoj svladao PSV rezultatom 1:0, što je bijelo-plavima ulilo optimizam i nadu u prolaz u četvrto pretkolo, piše lokalni.hr.

U četvrtak je do podneva prodano više od 13.000 ulaznica…

Dok nam se lagano približava groznica ove nogometne večeri, lijepo je prisjetiti se dosad najposjećenijih utakmica Nogometnog kluba Osijek, otkako je hrvatske suverenosti i samostalnosti.

One su, dakako, vezane uz nastupe Bijelo-plavih na europskoj sceni koji su uvijek budili i najveće zanimanje osječkih navijača i ljubitelja nogometa. Najviše ih je bilo u listopadu 2000.kada su Osječani dogurali do 3.kola Kupa UEFA u kojem su ugostili prašku Slaviju.

Rekordno protiv Slavije i Anderlechta

Tada je na tribinama bilo 16.000 gledatelja koji su vidjeli odličan nastup i pobjedu Osijeka od 2:0. Prije toga, u ljeto 1998., naš je prvoligaš igrao protiv belgijskog Anderlechta, dvostrukog osvajača Kupa kupova i Kupa UEFA.
I kraljevski je klub pao u Gradskom vrtu, a rezultat je bio 3:1. Igralo se pred 15.000 navijača i to je druga u nizu najposjećenijih utakmica na našem stadionu. I večeras se očekuje „paklena“ atmosfera, a u vrijeme dok smo pisali ovaj tekst bilo je prodano više od 13.000 ulaznica, kažu u NK Osijeku.

Facebook Komentari