Ministrica Divjak komentirala odluku sveučilišta u Augsburgu

“Kao društvo moramo imati nultu stopu tolerancije na bilo kakvo varanje, bez obzira radi li se o obrazovnom, znanstvenom ili gospodarskom sustavu”, komentirala je Divjak.

Podsjetimo, stručno povjerenstvo Sveučilišta u Augsburgu utvrdilo je da doktorski rad bivšeg ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića nije autoplagijat. Ta odluka nije konačna i ona koju će sredinom rujna donijeti vodstvo tog sveučilišta može biti drugačija.

“Mislim da je izuzetno važno da mi naučimo prihvaćati konačne odluke Povjerenstava koja se bave etičkim pitanjima bez obzira dolaze li one iz Hrvatske ili iz Njemačke. Još je važnije da izgradimo sustav koji će na transparentan i neovisan način riješavati etička pitanja i dvojbe”, kazala je ministrica.

“Kao društvo moramo imati nultu stopu tolerancije na bilo kakvo varanje, bez obzira radi li se o obrazovnom, znanstvenom ili gospodarskom sustavu”, dodala je Divjak.

Komentirala je i Barišićevu izjavu po kojoj će ista skupina koja je do sada radila obrazovnu reformu to nastaviti raditi i dalje.
“Bivši ministar ima svoja očekivanja, a ja imam svoje planove, a ja sam sad u poziciji”, kazala je.

Facebook Komentari