Dance danas u Splitu očekuje pakao na kakav nisu navikli, plus 40, pun Poljud

Što bi rekli svih devet krugova pakla spremaju im Dante (Stipica) i suigrači.

Međutim, ne samo pakao zbog Hajduka i(li) tridesetak tisuća euforičnih navijača koji će ih dočekati na stadionu već i zbog paklenih temperatura koje ih očekuju. Za danas se najavljuje vrhunac aktualnog toplinskog udara u ovim krajevima.

Bit će to nenogometni, nesportski uvjeti. Očekuje se 40 stupnjeva Celzijusovih, pa možda i više, a što će unatoč kasnijem početku susreta kad temperatura ipak padne koji stupanj u grotlu prepunog Poljuda biti pravi pakao za Dance. Na plus 40 nije lako ni gledati utakmicu, kamoli igrati.

Iz svoje domovine, iz predgrađa Kopenhagena, igrači i stručni stožer Brøndbyja sletjeli su jučer u zračnu luku u Resniku gdje ih je dočekao pravi temperaturni šok.

Jakete su im višak

S posve ugodnih 20 stupnjeva, uz oblake, kišu koja je padala u Kopenhagenu, stigli su u Hrvatsku na plus 40, na doslovno duplo višu temperaturu. A oblaka ni na vidiku, eventualno od dima od kojeg požara. Nakon što su u zemlji lego kockica nosili jakete, kad su došli u Dalmaciju prokuhali su i najradije bi od vrućine i kožu skinuli sa sebe.

Ekstremna temperatura, pritisak u zraku, vlaga… na sve to Danci nisu navikli koliko je navikao Hajduk. “Bijelima” je to prirodno okruženje. Koliko god ono bilo neugodno ipak im je domaći teren. Pa neka se i ovog ljeta pripremao u Sloveniji po “danskom” vremenu.

Po povratku u Split navikli su “bijeli” na ove pasje vrućine. Mnogo je malih faktora koji mogu odlučivati u nogometu, jedan su svakako uvjeti za igru. Domaći teren Hajduku će biti baš domaći. Naravno, koliko će to imati utjecaja na konačan ishod sve ovisi i o razini fizičke pripreme, tome hoće li biti produžetaka…

Čudi tek što možda Danci nisu barem još dan ranije stigli u Split, da se aklimatiziraju na ove vrućine. A mogli su jer su prvenstveni ogled protiv Lyngbyja odradili još u nedjelju. Iz novije povijesti pamti se kako je gruzijska Dila Gori u Dalmaciju iz istih razloga stigla čak pet dana prije susreta.

S Hajdukom su na Poljudu igrali u četvrtak, a u Split (Dugopolje u kojem su te 2013. godine bili smješteni) su zbog privikavanja na vrućine stigli već u subotu, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Komentari