DHMZ-ova prognoza za sutra, temperature idu preko 40, svuda moguće ugrožavanje zdravlja, evo savjeta

DHMZ je objavio prognozu za sutra.

Prevladavat će sunčano te vruće i vrlo vruće. Poslijepodne u gorju vrlo mala mogućnost za lokalne nestabilnosti uz poneki pljusak i grmljavinu. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ujutro burin, potom mjestimice do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najniža temperatura zraka od 18 do 23, u Lici ponegdje malo niža, a na Jadranu od 23 do 28 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 34 i 39 °C, lokalno u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša od 40 °C.

Pretežno sunčano uz uglavnom slab vjetar. Najniža temperatura zraka od 20 do 23, a najviša dnevna od 36 do 38 °C.

Jaki toplinski stres se očekuje na još većem dijelu Hrvatske nego prethodnog dana, a svuda je moguće ugrožavanje zdravlja i manje osjetljivih ljudi. Stoga je neophodno nastaviti provodititi sve dostupne mjere zaštite od vrućine (http://www.hzjz.hr/novosti/preporuke-za-zastitu-od-vrucina/) kao i od jakog UV zračenja.

Bolesnici trebaju strogo slijediti i dodatne liječničke savjete. U najtoplijem dijelu dana treba izlaske i rad na otvorenom ograničiti samo na najneophodnije, a tijekom cijelog dana izbjegavati sve suvišne napore i učestalije se odmarati.

Facebook Komentari