VIDEO Milorad Pupovac za potrebe kampanje koristio i nahvalio ilegalni ZOO vrt

Veterinarska inspekcija zabranila je izlaganje životinja na prostoru pored ugostiteljskog objekta Anita u Zatonu Obrovačkom, čiji je vlasnik Milan Anić, naredila je liječenje bolesnog noja i ždrala, a mužjaka i ženku crnog makaki majmuna posjednik treba predati Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Sve to naloženo je usmeno i mora se odmah provesti, kako se navodi u rezultatima inspekcijskog nadzora životinja u zatočeništvu u Zatonu Obrovačkom, objavljenim na stranicama Ministarstva poljoprivrede. Između ostalog, u rezultatima piše da je u povodu predstavke građana o neprimjerenom držanju životinja u zatočeništvu u okviru restorana 31. srpnja 2017. izvršen inspekcijski nadzor na prostoru Ugostiteljskog objekta Anita u Zatonu Obrovačkom.

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da vlasnik ugostiteljskog objekta izlaže životinje iako nema registriran zoološki vrt, odnosno nema rješenje o odobrenju za rad, niti je upisan u Upisnik zooloških vrtova, što znači da se bavi neregistriranom djelatnošću.

No, tijekom kampanje za EU parlament vrt je posjetio i napravio video saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac.

Mile i Marija Anić su vlasnici zoološkog vrta “Hobi Zoo”, Zaton Obrovački, u kojem posjetitelji mogu vidjeti veliki broj životinja koje se rijetko mogu vidjeti u našim krajevima, pogotovo u dalmatinskom zaleđu. “Hobi Zoo” se nalazi na staroj cesti prema Zagrebu. Tijekom kampanje za EU paralment i mi smo navratili u taj mali ZOO, napisao je Pupovac uz priloženi video.

Inspekcija zatvorila ilegalni ZOO-vrt, neke životinje u očajnom stanju, neke su oduzete

Facebook Komentari