U SDP-ovom Sisku komunalno poduzeće oštetila za 47.000 kn, direktori žmirili

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i neprijavljivanje kaznenog djela, sisačka policija provela je kiminalističko istraživanje nad 34-godišnjakinjom koja je poduzeće oštetila za 47.000 kn i 41-godišnjim direktorom koji je to znao, ali nije ništa poduzeo.

Policija 34-godišnjakinju sumnjiči da je od početka 2013. do kraja rujna 2014. godine, kao zaposlenica sisačke tvrtke krivotvorila dokumentaciju, lažno iskazivala veće isplate od stvarnih, kao i isplate koje nisu stvarno izvršene, čime je protupravno prisvojila oko 47.000 kuna.

S njenim nezakonitim radnjama bio je upoznat osumnjičeni 41-godišnjak, kao odgovorna osoba te tvrtke, a koji ništa nije poduzeo.

Zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave 34-godišnjakinja je kazneno prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, dok je 41-godišnjak prijavljen za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o zaposlenicima jednog gradskog komunalnog trgovačkog društva, prenosi N1.

U Sisku je na vlasti SDP, Kristina Ikić Baniček, a kadrovi u gradskim poduzećima uglavnom politički postavljeni.

Facebook Komentari