Crna noć na autocesti, dvoje poginulih, šestero ozlijeđenih

Dvije su osobe poginule, a šest ih je ozlijeđeno u dvije prometne nesreće koje su se dogodile protekle noći na autocesti A3 između Slavonskog Broda i Nove Gradiške, doznaje se u brodsko-posavskoj Policijskoj upravi, javlja HRT.

U nesreći koja se dogodila oko 4 sata na autocesti A3 kod Nove Gradiške poginuo je makedonski državljanin (40) koji je bio suvozač u osobnom automobilu. Prometnu nesreću izazvao je njegov otac (65), koji je upravljao osobnim automobilom švicarskih registarskih oznaka. Makedonci su sustigli kamion, kojim je upravljao vozač iz Srbije, i udarili u njegov zadnji dio. Nakon udara u kamion automobil je udario u zaštitnu ogradu na autocesti gdje se i zaustavio.

Nesreću koja se dogodila kasno sinoć na autocesti na prilazu Slavonskom Brodu izazvao je 54-godišnji vozač koji je vozio u pogrešnom smjeru. Hrvatski državljanin, vozeći u pogrešnom smjeru, direktno se sudario s osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnjak iz Turske s petero članova obitelji. Nakon sudara, vozilo hrvatskog državljanina odbačeno je na drugi prometni trak gdje se sudario s kamionom. Vozač koji je prouzročio nesreću na mjestu je poginuo. Pet suputnika turskog vozača zadobilo je ozlijede, njih troje teške, a dvoje lakše.

Zbog obavljanja očevida promet na dionici autoceste Lužani-Slavonski Brod bio je zatvoren pet sati.

Facebook Komentari