Policija otkrila petoricu napadača na taksiste u Dubrovniku, traga za ostalima

Protiv petorice muškaraca iz Splita podignuta je kaznena prijava zbog napada na taksiste u Dubrovniku dok se za ostalim počiniteljima još traga.

Policija je otkrila napadače koji su u petak pretukli taksiste tijekom njihovog prosvjeda pred dubrovačkom zračnom lukom. Dubrovačka policija uhitila je 21-godišnjaka iz Splita te je protiv njega, dvojice 22-godišnjaka , jednog 29-godišnjaka i jednog 21-godišnjaka iz Splita podnesena kaznena prijava.

“Ostali počinitelji su za sada nedostupni, za istima je raspisana potraga i poduzimaju se mjere traganja”, doznaje se iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

U tučnjavi je jedan taksist zadobio teže, a dvojica lakše ozljede. Nakon ukazane liječničke pomoći u Općoj bolnici Dubrovnik jedna osoba je zadržana na daljnjem liječenju.

Pojedini taksisti su tvrdili kako su njihove kolege pretukli vozači Ubera, no u Uberu su tu informaciju demantirali poručivši kako počinitelji nisu prijavljeni u njihovom sustavu.

Podsjetimo, taksisti su u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku prosvjedovali protiv Ubera otežavajući prilaz zračnim lukama u tim gradovima. Taksistima koji su blokirali promet idu prekršajne prijave, a čekaju ih kazne od oko 1000 kuna. Zbog prosvjeda taksista reagirao je i Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, koji je osudio blokiranje prometnica usred sezone te ih je pozvao da se raziđu, što su oni doista nedugo potom i učinili. Za prosvjed je rekao da stvara ružnu sliku Hrvatske. “Tko ovo radi, ne želi dobro Hrvatskoj”, rekao je Butković, prenosi Dnevnik.hr.

Ili mi ili oni: U Dubrovniku netko je pretukao četiri taksista koji prosvjeduju protiv Ubera

Facebook Komentari