HDZ raspušta ogranke u Šibensko-kninskoj županiji, Josipa Rimac kaže: Svaki put pred Oluju netko diže temperaturu u Kninu pa je tako i sada

Još uvijek aktualna predsjednica kninskog HDZ-a Josipa Rimac čeka sljedeće korake Županijskog odbora te stranke koji je zbog lošeg izbornog rezultata donio odluku o raspuštanju kninskog ogranka i namjerava imenovati povjerenika koji će u roku od šest mjeseci organizirati izbore za novo vodstvo HDZ-a u Kninu.

Ona je nakon izbornog poraza u Kninu dala svoj mandat na raspolaganje kninskom Gradskom odboru HDZ-a, ali njezina ostavka nije prihvaćena. Iako ne želi otkriti namjerava li se nakon raspuštanja kninskog HDZ-a opet kandidirati za šeficu ogranka koji kontrolira osam gradskih vijećnika u tom gradu i najmanje tri vijećnika Županijske skupštine čija je sjednica danas neslavno otkazana, očito je da neće pristati na marginalizaciju u HDZ-u Šibensko-kninske županije.

– Svaki put pred Oluju netko diže temperaturu u Kninu pa je tako i sada, no navikla sam već na to. Statut HDZ-a je jasan i Županijski odbor može raspuštati gradske i općinske organizacije, a vjerojatno će dati i kakvo obrazloženje zašto nas raspuštaju i kada će dovesti povjerenika… Kako bilo, mi smo na sjednici Gradskog odbora napravili detaljnu analizu i raspravili to, a onda sam tom tijelu dala svoj mandat na raspolaganje smatrajući to moralnim i korektnim. No, on moju ostavku nisu prihvatili i sada čekamo daljnje korake Županijskog odbora – kaže Josipa Rimac.

Medijske napise o preseljenju u Zagreb nije htjela komentirati.

– Očito svi o meni znaju bolje nego ja sama, ali na to sam već navikla. Čula sam dosta varijanti o sebi i svojim životnim aktivnostima, a valjda ću na kraju odabrati ono što za mene bude najbolje. Blago meni kad svi misle o meni, no ja bih se najradije malo odmarala – rekla je za sibenik.in bivša kninska gradonačelnica i direktorica kampanje HDZ-a u doba predsjednika Tomislava Karamarka.

Hoće li se opet kandidirati za šeficu stranke u Kninu nakon raspuštanja kninskog HDZ-a?

– Hipotetski, mogu se kandidirati opet, ali neka procedura ide svojim tijekom. Ne trčim pred rudo i ne pada mi na pamet izlijetati s izjavama prije vremena. Vidjet ćete. Sada je najvažnije da imamo sjednicu Vlade u Kninu – rekla je Josipa Rimac za sibenik.in nakon što su objavili da šibensko-kninski HDZ-a kreće u raspuštanje kninskog HDZ-a kojem je na čelu, ali i općinskih organizacija u Tisnom, Primoštenu, Pirovcu i Tribunju.

Facebook Komentari