VIDEO Srbijanski vaterpolisti skinuli medalje u znak prosvjeda zbog utakmice s Hrvatskom

Hrvatska je u finalu pobijedila Mađarsku (8:6) i osvojili naslov svjetskog vaterpolskog prvaka. Iako na turniru u Budimpešti nema važnijeg susreta od borbe za zlato, svi će se složiti da je naša reprezentacija najbolju utakmicu odigrala u polufinalu protiv Srbije.

Nakon dvoboja srpski izbornik Dejan Savić zagrlio je kolegu Ivicu Tucka i zaželio hrvatskim vaterpolistima uspjeh u finalu. No još je imao nešto reći vezano za suđenje u toj utakmici.

– Fizički su nas nadjačali, a mi smo se loše branili s igračem manje. Ipak, iz dana u dan, iz godine u godinu, ja ne znam pravila ove igre – rekao je srpski izbornik nakon dvoboja s Hrvatskom. U borbi za broncu Srbija je nadjačala Grčku sa 11:8. Na svečanoj ceremoniji dodjele odličja kapetan Srbije Filip Filipović i vratar Gojko Pijetlović skinuli su s vrata brončane medalje.

Srbijanski mediji pišu kako su tim potezom željeli skrenuti pažnju na nezadovoljstvo u reprezentaciji na suđenje u polufinalu protiv Hrvatske. U trenutku kada su srpski vaterpolisti zakoračili na postolje Hrvati su zapljeskali…

“Poštuju jedni druge, hrvatski vaterpolisti pljeskali Srbima”, piše Blic koji ističe kako između vaterpolista vlada veliko poštovanje, “čak drugarstvo bez obzira za koje reprezentacije igraju”. “Gesta Hrvata, novih svjetskih prvaka bila je sjajna prilikom ceremonije dodjele medalja.”

I srpski vaterpolisti pljeskom su pozdravili Hrvate kada su se penjali na pobjedničko postolje! “Poslije intoniranja himne, naši momci su uzvratili i uz pozdrave čestitali velikom suparniku na osvajanju naslova svjetskog prvaka. Tako je na kraju prvenstva u Budimpešti poslana sjajna slika.”

Facebook Komentari