Barakude stižu kući, doček na Trgu bana Jelačića u 18 sati

U finalu je bila izuzetno teška utakmica, išli smo gore pa dole, ali na kraju se pokazala naša psihološka stabilnost koju smo imali tijekom čitavog turnira. Fizički smo bili izuzetno spremni, ali najvažnije je bilo da smo ovo silno, silno željeli”, kazao je izbornik hrvatske vaterpolske vrste Ivica Tucak.

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u subotu navečer u Budimpešti je osvojila naslov svjetskog prvaka nakon što je u finalu SP-a svladala domaćina Mađarsku sa 8-6 (4-0, 0-2, 2-2, 2-2). Tri gola za Hrvatsku postigao je Sandro Sukno, dva Javier Garcia, a po jednoga Marko Macan, Luka Lončar i Maro Joković. Za Mađarsku je tri gola postigao Marton Vamos, a po jednoga Bela Torok, Kristian Peter Hanhercz i Balasz Erdelyi.

Hrvatski izbornik Ivica Tucak kaže da su odigrali tešku i sjajnu utakmicu.
“Nakon srebra dolazi zlato, to valjda tako treba ići. Zahvalio bih se ovim predivnim momcima koji su ostavili srce u bazenu i večeras i tijekom čitavog turnira. Sretan sam što sam trener ove reprezentacije. Zahvaljujem se i svim svojim suradnicima bez kojim ne bih mogao doći do ovoga. Osjetili smo zaista da je cijela Hrvatska uz nas i rekli smo da smo ovdje došli po zlato. U finalu je bila izuzetno teška utakmica, išli smo gore pa dole, ali na kraju se pokazala naša psihološka stabilnost koju smo imali tijekom čitavog turnira. Fizički smo bili izuzetno spremni, ali najvažnije je bilo da smo ovo silno, silno željeli”, kazao je Tucak.

“Cijelo smo vrijeme bili pravi, znali smo da ne možemo razvaliti Mađare, ali smo odigrali sjajnu utakmicu, kao i cijeli turnir. Sve smo preplivali, Hvala ovim predivnim momcima, sretan sam što sam izbornik ovim dečkima. Osjetili smo da je Hrvatska uz nas. Naravno da je ovo najveći trenutak u mojoj trenerskoj karijeri. Komu posvećujem ovo zlato? To ću ostaviti za sebe”, istaknuo je Ivica Tucak a prenosi Večernji list.

Sukno najbolji igrač finalnog dvoboja
Kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Sandro Sukno bio je najbolji igrač finalnog dvoboja Svjetskog prvenstva u Budimpešti u kojemu je postigao tri pogotka za 8-6 pobjedu protiv domaćina Mađarske.

“Nismo ni mi trenutačno još svjesni što smo napravili. Ovo je bio možda i najteži turnir u mojoj karijeri. Pobijedili smo de facto sve najbolje momčadi na svijetu. Uspjeli smo i sada idemo uživati. Hvala na podršci, vidjeli smo da je čitava Hrvatska iza nas i to nam je dalo dodatnu snagu. Pobijedili smo Mađare pred 10.000 njihovih navijača. Ponosan sam na čitavu momčad i na stručni stožer. Stvarno je bilo divota igrati ovaj turnir. Bili smo fokusirani, znali smo što možemo i što želimo i uspjeli smo to pokazati u bazenu što je najbitnije”, rekao je Sukno.

Srbima treće mjesto

U susretu za treće mjesto Srbija je nakon ne baš zanimljivog nadmetanja pobijedila Grčku s 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1). Osvojili su broncu, nakon devet zlatnih medalja zaredom, čime su postavili jedan od rekorda koji će biti teško ponoviti.

Doček zlatnih vaterpolista na Trgu bana Jelačića u 18 sati
Grad Zagreb i Hrvatski vaterpolski savez priredit će organizirani doček za vaterpoliste koji su na Svjetskom prvenstvu Budimpešti osvojili zlatnu medalju.

Doček za hrvatske reprezentativce bit će priređen u nedjelju u 18,00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

Facebook Komentari