Australci spriječili islamske teroriste koji su htjeli postaviti bombu u putnički zrakoplov

Australska policija osujetila je teroristički plan da se podmetne bomba u putnički zrakoplov, izvijestila je australska policija, prenosi HRT. Četvorica islamista je uhićeni su u noćnoj raciji na četiri različite adrese u Sydneyu.

Policija daje malo detaljnijih informacija, potvrđuju kako im je važne informacije dala jedna partnerska obavještajna agencija. Te da je za rušenje zrakoplova trebala biti upotrijebljena improvizirana bomba.

“Iako je rana faza istrage, ipak vjerujemo kako je riječ o terorizmu s islamističkim temeljima. Što je točno iza ovoga – to ćemo morati detaljno istražiti”, izjavio je ravnatelj policije Andrew Colvin.

Pojačane su mjere sigurnosti u australskim zračnim lukama. Svaki komad prtljage sada se otvara i sve se pregledava. Razina opasnosti od terorističkog napada ostaje na stupnju “vjerojatno”, između “moguće” i “očekuje se”.

Prošlog mjeseca u Melbourneu je ubijen muškarac nakon što je ubio recepcionera i ranio trojicu policajaca, tada je odgovornost preuzela takozvana Islamska država.

Facebook Komentari