Zaposlenik agencije za nekretnine s bolovanja reketario vlasnika, pa ga tukao i natjeravao po Malinskoj

Pod sumnjom u kaznena djela protupravne naplate i oštećenje tuđe stvari, a na štetu oca i sina, inače vlasnika agencije za nekretnine u Malinskoj, u petak je na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo doveden V. V. (47) iz Krka. Nakon završenog ispitivanja dežurnom sucu istrage Vladi Bosneru državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor, no taj prijedlog sudac nije usvojio. V . V. je, nakon pomnog proučavanja slučaja, odredio mjeru opreza zabrane približavanja i kontaktiranja oštećenika, kao i javljanja policiji, javlja Novi list.

Kako se neslužbeno doznaje, V. V., koji je trenutno na bolovanju, sumnjiči se da je prije nekoliko dana nazvao mlađeg vlasnika agencije u nakani da mu isplate iznos od 2 posto vrijednosti iznosa od svih prodanih nekretnina za koje je kao zaposlenik agencije sklopio ugovore o zastupanju s prodavateljima nekretnina u ime agencije. Tražio je proviziju pritom ozbiljno zaprijetivši vlasniku agencije. Neslužbeni izvori za Novi list navode da se čak radilo o prijetnjama smrću sinu i ocu, kao i da mu je kazao da niti ne pokušavaju zvati policiju. U telefonskom razgovoru mu je dao do znanja da namjerava idućeg dana doći u ured po taj novac te ga upozorio da ga ne pokušavaju »preveslati«. U suprotnom da im neće dati mira i da će im zagorčati život.

Idućeg dana, kao što je to najavio u razgovoru, V. V. se pojavio u agenciji i tražio isplatu te provizije. U uredu se nalazio stariji vlasnik koji je to odbio učiniti, nakon čega je nastao kaos. V. V. je osumnjičen da je tada najprije šakom udario po monitoru računala i prevrnuo stol, zbog čega je prestrašena djelatnica agencije pobjegla. Osumnjičeni je zatim fizički napao vlasnika agencije zadajući mu nekoliko udaraca u glavu, na što je vlasnik krenuo prema balkonskim vratima ureda kroz koja je uspio pobjeći. Otrčao je niz ulicu dozivajući pomoć, no napadač ga je sustigao i krenuo ponovo u fizički obračun.

Sumnjiči ga se da je nastavio s fizičkim napadom tako što je u više navrata starijeg vlasnika agencije udario po glavi i u prsa, kao i da je pritom prijetio njemu i sinu. Neslužbeni izvori nam navode da se niti tada nije smirio, već da se vratio u agenciju gdje je nastavio s uništavanjem stvari.

Facebook Komentari