Hrvatska je Svjetski prvak! Barakude su na krovu svijeta

Foto: HVS

Finale Svjetskog prvenstva u vaterpolu u Budumpešti. Hrvatska vaterpolska reprezentacija je 10 godina nakon naslova u Melbourneu ponovno osvojila naslov svjetskog prvaka!

HRVATSKA – MAĐARSKA 8:6 (4:0, 0:2,2:2,2:2)

ČETVRTA ČETVRTINA

Sukno pogađa za 7:4, Mađarska smanjuje na 7:5, pa na 7:6. Sukno za 8:6.

TREĆA ČETVRTINA

S lijevog krila iz šeste situacije s igračem više Mađari smanuju zaostatak na 4:3. S druge strane ne koristimo četvrtog uzastopnog igrača više, uvukla se nesigurnost. Srećom Bijač je obranio udarac Toroka.

Manherz s igračem više izjednačava na 4:4.

Srećom, dvije minute prije poluvremena Garcia nakon 12 promašaja Hrvatske pogađa uz odbijanje lopte od bloka za 5:4. Onda Garcia samo 40 sekundi kasnije s osam metara uz još jedno odbijanje lopte pogađa za 6:4!!!

DRUGA ČETVRTINA

Marton Vamos postiže prvi gol za Mađarsku, a onda Bela Torok osmanjuje na 4:2. Dva gola sa šest metara smo primili u drugoj dionici, dok je naša igra u napadu izgubila konture.

Peta obrana Bijača s igračem manje, a šut Sukna brani Nađ uz pomoć vratnice.

PRVA ČETVRTINA

Kapetan Sandro Sukno 40-ak sekundi nakon početka utakmice dovodi Hrvatsku u vodstvo, a onda Luka Lončar s igračem više pogađa za 2:0 Hrvatske. Idealan početak Barakuda.

Bijač brani udarac Varge, ovaj onda i promašuje, a na drugoj strani Hrvatska golom Mare Jokovića vodi s 3:0! Mađarska vratnica, a Marko Macan s igračem više povisuje našu prednost na 4:0! Na golu Bijač je skupio četiri obrane u prvih osam minuta.

Facebook Komentari