Vodice bez vode: Ulice Blata i Prvićka u kojima je više stotina vila i apartmana i tisuće gostiju imaju cisterne

Približavamo se špici uspješne turističke sezone, a turistički najelitniji dio Vodica našao se u velikim vodoopskrbnim problemima.

Već treći dan je bez vode zapadni dio Vodica, točnije ulice Blata i Prvićka u kojima je više stotina vila i apartmana, a u kojima trenutno ljetuje nekoliko tisuća gostiju. Naime, nakon što je zamijećeno da je voda iz slavina zamućena te nakon što je uzet uzorak za analizu, iz šibenskog ‘Vodovoda i odvodnje’ stiglo je upozorenje da se voda u ovom dijelu Vodica ne smije koristiti za piće, higijenu, a niti u bilo kakve druge svrhe.

U špici sezone, dok je u njima 20 tisuća gostiju, Vodice i Tribunj ostali bez vode

”Zabrana korištenja vrijedi do daljnjega jer je analiza pokazala da se voda uopće ne smije koristiti. Uzroci zagađenja se utvrđuju, a za opskrbu stanovništva postavljene su cisterne s vodom” kratko je priopćeno iz šibenskog ‘Vodovoda’.

”Djelatnici ‘Vodovoda, Sanitarne ispekcije i drugih relevatnih službi stalno su na terenu. Međutim, još uvijek nije poznato što je dovelo do onečišćenja vode u ovom dijelu grada. Trenutno je kompletni tamošnji vodoopskrbni sustav stavljen izvan funkcije, a vodovodne cijevi ispiru se klorom. Našli smo se u jednoj vrlo nezavidnoj situaciji. Nadam se da će relevantne službe ovaj problem u kratkom roku otkloniti”, kazala je gradonačelnica Vodica, dr. Nelka Tomić za Jutarnji list.

O ovom problemu oglasila se i oporbena ‘Lista našeg mista’ koja traži veću angažiranost Gradske uprave oko rješavanja zagađenosti vode i informiranosti javnosti.

”Stručne službe iz Zavoda za javno zdravstvo i Vodovoda već tri dana utvrđuju kvalitetu vode koja smrdi po fekalijama. Kada će biti poznati rezultati analize? Zašto se ne pristupi hitnom prespajanju na drugi vod kako to predlažu građani Blata i Prvićke ulice. Ako se ovo ne riješi za dan-dva, brojni iznajmljivači apartmana, kako najavljuju, tužit će Grad za pretrpljenu štetu zbog prijevremenog odlaska njihovih gostiju”, upozoravaju gradski vijećnici s ‘Liste našega mista’.

Facebook Komentari