Jovanović kritizirao HNS, a potom je dobio odgovor, da se prisjeti, jer ipak su bili skupa

Željku Jovanoviću, saborskom zastupniku SDP-a i bivšem ministaru obrazovanja, koji je danas ranije komentirajući ‘Prijedlog smjernica ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2018. – 2020. godine’ kazao da ‘Krstičevićeve suze i Štromarova šutnja sad imaju cijenu’ stigao je odgovor iz HNS-a.

HNS-ov odgovor Željku Jovanoviću prenosimo u cijelosti.
“Moramo vas razočarati i na vašu žalost ponoviti da je obrazovanje i znanost u fokusu HNS-a u Vladi RH. Cilj nam je provesti depolitizaciju obrazovanja i pokrenuti kurikularnu reformu, a za taj smo posao predložili najbolju osobu, stručnu i iskusnu, koja se ne boji reći što misli i provesti u djelo sve ono što će doprinijeti boljem obrazovnom sustavu za mnoge generacije koje tek dolaze. U tome ćemo zasigurno biti bolji i efikasniji od vas.

Istina je da smo i mi bili članovi Vlade u kojoj ste vi bili ministar, no resor obrazovanja i znanosti je bio u vašim rukama i jako dobro znate da ste glatko odbijali sve naše inicijative, a ignorirali ste sve prijedloge koji su išli u smjeru povećanja proračuna za obrazovanje te ste provodili restriktivnu obrazovnu politiku.

Tome u prilog govore i brojke koje kažu da je izvorni proračun u 2012. godini smanjen za 0,92% te je iznosio 11.627.718.541 kuna. U 2013. godini smanjen je za čak 2,64% te je iznosio 11.320.199.543 kuna.

Prijedlog smjernica za obrazovanje HNS-ove ministrice u 2018. godini je u plusu i raste za 1,8% te je u granici mogućega.
Vi se zaista nemate sa čime pohvaliti, jer brojke iz vašeg mandata izazivaju sram. I da, vaša šutnja, zaista bi vrijedila zlata.”

Ranije danas u postu na Facebooku Jovanović je istaknuo da MORH-ov proračun raste za čak 18,2 posto u tri godine, a onaj Ministarstva znanosti, koji je preslagivanjem vlasti dopao HNS-u u isto vrijeme raste svega 0,7 posto. Jovanović je zaključio da sada ‘Krstičevićeve suze i Štromarova šutnja imaju cijenu’.

Facebook Komentari