Slovenac protuzakonito uplovio u hrvatske vode i propelerom skoro samljeo sunarodnjaka

Teške ozljede od brodskog motora zadobio je 28-godišnji slovenski državljanin u nedjelju oko 16.20 sati nedaleko Umaga. Naime, umaška policija je provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 26-godišnji slovenski državljanin počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Policija ga sumnjiči da je u nedjelju na oko tri nautičke milje od obale u Umagu, misleći da su se sve osobe ukrcale u gumeni čamac, upalio motor čamca, koji je zahvatio noge 28-godišnjeg slovenskog državljanina, a koji se u tom trenutku još uvijek nalazio u moru. Ozlijeđenom mladiću pružena je liječnička pomoć u bolnici u Izoli, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Nadalje, tijekom kriminalističkog istraživanja, policija je utvrdila da je 26-godišnjak, kao zapovjednik plovila u subotu uplovio u hrvatske teritorijalne vode i usidrio se na području turističkog naselja bez namjere obavljanja granične kontrole. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o Schengenskim granicama, izdan mu je prekršajni nalog, dok se zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, protiv njega podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, piše Glas Istre.

Facebook Komentari