Masovna tučnjava, Domaći-Gosti: Domaći teško ozlijeđen, stanje neizvjesno, u bolnicu došao kasno

Tučnjava švicarskih državljana i skupine domaćih mladića u kafiću u Malom Lošinju, a potom i na glavnom malološinjskom trgu, završila je crnim epilogom. Vedran B. iz Maloga Lošinja zadobio je u tučnjavi teške ozljede glave. U komi je i smješten je u Jedinici intenzivnog liječenja Kliničkog bolničkog centra Rijeka. U bolnicu je, prema ocjeni liječnika, došao s velikim zakašnjenjem i njegovo je stanje vrlo neizvjesno, piše Novi list.

Jučer poslijepodne u istražni centar Županijskog suda u Rijeci, pod sumnjim da su teško ozlijedili Vedrana B., privedena su dvojica švicarskih državljana, starosti 21 i 22 godine. Kako je priopćeno iz PU primorsko-goranske, njih dvojicu sumnjiči se da su 22. srpnja u jutarnjim satima u Malom Lošinju sudjelovali s više ostalih osoba u tučnjavi, te da su, nakon verbalnog sukoba, fizički napali 21-godišnjeg hrvatskog državljanina te mu nanijeli teške tjelesne ozljede.

Znak za alarm

Prema dosadašnjim saznanjima, najprije je u kafiću u Malom Lošinju došlo do sukoba između dviju skupina mladića. Radilo se o grupici stranih državljana i znatno brojnijoj grupi domaćih mladića. Redari su nastojali spriječiti sukob te su grupu domaćih mladića u kojoj se nalazio Vedran B. ispratili iz lokala. Švicarci su i dalje ostali u lokalu, a kada su izašli, vani ih je čekala ta ista grupa domaćih mladića.

Nažalost, tada je došlo do opće tučnjave u kojoj je teško stradao Vedran B., iako u prvim trenucima nije bilo nikakvih naznaka da je zadobio unutarnju ozljedu glave. Naime, nakon što je tučnjava okončana, Vedran B. nije imao vidljivih vanjskih ozljeda, mogao je samostalno hodati i razgovarati te se oko 5 sati ujutro sam vratio kući. Roditeljima je poželio laku noć i otišao spavati. Nisu mogli niti zamisliti da je ozlijeđen, a kamo li da se radi o tako teškoj unutarnjoj ozljedi.

Majka je oko 8 sati ujutro otišla provjeriti sina. Kada je ušla u sobu, odmah je primijetila da nešto nije u redu. Čudno je disao i hroptao. Za njom je u sobu došao i otac te su vidjeli da je sin povraćao, no u tim trenucima mislili su da je to najvjerojatnije jer je konzumirao alkohol. Pozvali su hitnu pomoć, a kada je na mjesto događaja stigla medicinska ekipa, uočili su alarmantan znak koji je ukazivao da je, osim alkohola, posrijedi nešto daleko ozbiljnije.

Sukrvica na posteljini i hematom na sljepoočnici bili su poziv na uzbunu, promptno se reagiralo i angažiran je helikopter kako bi se mladića, zbog sumnje na krvarenje u mozgu uz alkoholiziranost, što žurnije zračnim putem prebacilo u KBC Rijeka.

Teška ozljeda glave

Tip ozljede mozga koju je zadobio mladić s Lošinja jest epiduralni hematom, teška ozljeda glave koja uzrokuje promjene na mozgu, a označava nakupljanje krvi između tvrde moždane ovojnice i kostiju lubanje. Epiduralni hematom karakterizira tzv. lucidni interval gdje osobe nakon udarca u glavu i neposrednog kratkotrajnog gubitka svijesti, koji se i ne mora dogoditi, nastavljaju normalno funkcionirati još određeno vrijeme. Nakon toga slijedi ponovni, odnosno sekundarni gubitak svijesti, a ova ozljeda glave može imati fatalan ishod ukoliko se pravodobno ne liječi, piše Novi list.

Facebook Komentari