Crobarometar: Predsjednici raste potpora već tri mjeseca

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović već treći mjesec bilježi rast potpore za svoj rad i trenutačno je podržava 53 posto ispitanika a ne podržava je 39 posto. Ne zna, njih 8 posto, donosi novi Crobarometar.

Očekivano, 91 posto HDZ-ovog biračkog tijela je uz nju ali i 58 posto birača Mosta. Predsjednica može računati na potporu od tek 27 posto SDP-ovih birača.

Predsjednica je i u srpnju među biračima ostavila najviše pozitivnog dojma ili 59 posto ali i 35 posto negativnog dojma. Andrej Plenković u ovom trenutku među biračima uživa 42 posto pozitivnog dojma i 50 posto negativnog. Zanimljivo, kada je postao premijer o njemu je pozitivan dojam imalo 63 posto ispitanika. Božo Petrov može među biračima računati na 35 posto pozitivnog dojma i 55 posto negativnog dojma, a Davor Bernardić ima pozitivnu ocjenu od 29 posto ispitanika a negativnu mu daje 52 posto.

I na kraju, školskim ocjenama, kako bi građani ocijenili tri institucije. Ured Predsjednice dobio bi ocjenu 2,95 ili TROJKU, Banski dvori pak, imaju ocjenu 2,33 ili DVOJKU a HrvatskI sabor ima ocjenu 1,96 ili DVOJKU.

Facebook Komentari