Vojska stranih konzultanata će stajati Agrokor i do 50 milijuna eura, najskuplji 1000 eura po satu

U srijedu će se sastati vjerovničko vijeće Agrokora i nakon toga bi se trebale nastaviti isplate duga najmanjim dobavljačima, izvijestili su iz koncerna.

Dok mali čekaju novi val isplate duga, srednji dobavljači se žale, kaže član koordinacije, Tihomir Jajić, da ih Agrokor ucjenjuje jer im s jedne strane nudi lošije uvjete, a s druge im neće isplatiti ni kune duga ako ne nastave suradnju, piše Dnevnik.hr.

Dok poslovni krugovi govore da će vojska stranih konzultanata stajati i do 50 milijuna eura na godinu, iz koncerna ne žele o cijeni, a ne želi je otkriti ni potpredsjednica Vlade. Stručnjaci za biznis kažu za Novu TV da najskuplji stoje čak tisuću eura – po satu.

“U Hrvatskoj nema stručnjaka koji imaju iskustva u provođenju ovakvih restrukturiranja. Nadam se da će savjeti tih konzultanata biti prihvaćeni usprkos tome što možda neće odgovarati političarima” kaže Danko Sučević, stručnjak za krizni menadžment.

Izvanredna uprava poručuje da konzultanti dogovaraju kredite, unaprjeđuju poslovanje kompanija, upravljaju novcem, pripremaju prodaju imovine i vjerovničku nagodbu te da domaća uprava to ne bi mogla bez njih.

Facebook Komentari