Proslava Oluje u izmijenjenom izdanju, nema Thompsona, a i promjene su oko govora političara

Ovogodišnja proslava Oluje, Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja 5. kolovoza u Kninu bit će u ponešto izmijenjenom izdanju, a detalji se još dogovaraju, piše Večernji list.

Program zasad predviđa dvodnevna događanja. Već 4. kolovoza ujutro građani će moći u razgled naoružanja i opreme na stadionu NK Dinara dok se navečer očekuje prijem ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata.

U subotu 5. kolovoza umjesto Thompsona svira Prljavo kazalište, a raspored događanja će biti izmijenjen u odnosu na protekle godine. Nakon tradicionalne budnice ulicama i zračnih preleta, u okviru koje će premijerno predstaviti helikoptere Kiowa Warrior, predsjednica, premijer i šef Sabora na središnjem gradskom trgu položit će vijenac i zapaliti svijeće kod spomenika ‘Oluja 95’.

No, tamo neće biti govora kao što se tradicionalno događalo već će visoki dužnosnici govoriti isključivo na tvrđavi, piše Večernji lista.

Proslava u Slunju

Osim u Kninu, tog dana velika proslava se sprema i u Slunju, gdje će na gradskom igralištu navečer koncert održati Marko Perković Thompson. Kako neslužbeno doznaje jutarnji list, organizaciju koncerta i ostala događanja vezana uz proslavu Oluje u Slunju financiraju zajedno Ministarstvo branitelja, Grad Slunj i Karlovačka županija. Prije Thompsonova koncerta nastupit će kulturno-umjetnička društva, a održat će se i izložba vojne opreme i naoružanja te odavanje počasti poginulim braniteljima.

“Ministarstvo branitelja tradicionalno podržava sve aktivnosti vezane uz proslavu Oluje širom Hrvatske jer ne mogu svi doći na središnju proslavu u Knin”, doznaje Jutarnji u Ministarstvu branitelja. No, nisu Jutarnjem željeli otkriti kolikim iznosom sufinanciraju Thompsonov koncert. Na pitanje bi li Thompson trebao pokloniti koncert braniteljima u povodu njihova dana, u braniteljskim krugovima odgovaraju: “Nadamo se i očekujemo da i on da svoj obol.”

Facebook Komentari