Četiri Canadaira gase požar kod Drniša, Airtractori kod Lećevice, cisterne voze pitku vodu u Knin

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika, danas, u ponedjeljak, 24. srpnja 2017. od jutra su angažirane na više požarišta u Dalmaciji.

Tako su dva Canadaira CL-415 upućena na požarište Bitelić u općini Hrvace u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje je aktivno treći dan, dok je helikopter Mi-8 MTV angažiran za prijevoz zemaljskih vatrogasaca i vode na požarištu Lećevica u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Nakon toga četiri Canadaira angažirana su u gašenju požara Pokrovnik kod Drniša, a na požarište Lećevica dodatno su upućena dva Airtractora AT-802.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 125 požara, i to 45 u Šibensko-kninskoj, 40 u Splitsko-dalmatinskoj, 30 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1000 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 33 500 tona vode te je prevezeno 198 vatrogasca i vojnika i 13 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Dvije autocisterne Oružanih snaga RH za prijevoz pitke vode, upućene su danas, u ponedjeljak, 24. srpnja 2017. godine u pomoć u opskrbi pitkom vodom stanovnika perifernih dijelova grada Knina.

Tako će Oružane snage RH pružati potporu u opskrbi pitkom vodom stanovnicima naselja Ljubač, Žagrović, Oćestovo, Polača, Golubić i Strmica.

Odluku o pružanju pomoći donio je potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević temeljem zahtjeva Grada Knina.

Facebook Komentari