Brkić se javio na Kotromanovićevu frajlu: Nikada neće biti jasno kako je moguće da „čovik od dva metra“ može imati komplekse

IzvoR: Dražen Prša

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić komentirao je na fb-u izjavu Ante Kotromanovića, koji je ministra obrane Damira Krstičevića nazvao uvrijeđenom frajlom.

[KOMPLEKSI ZNAJU BITI JAKO PROBLEMATIČNI, ALI IH SE MOŽE RELATIVNO USPJEŠNO LIJEČITI UZ RADNU TERAPIJU]

Drago mi je da je istinski heroj Domovinskog rata, moj prijatelj i “ratni drug” general Damir Krstičević odlučio da će nastaviti obnašati dužnost potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane.

S druge strane, bilo mi je i do sada potpuno jasno da je naš zajednički suborac, prijatelj i bivši ministar obrane Ante Kotromanović malo ljubomoran na Damira, a to se moglo osjetiti kada je nakon katastrofalnog požara u Splitu i okolici izjavio da se sustav domovinske sigurnosti raspao na prvom koraku.

Razlozi te ljubomore su mi potpuno razumljivi, jer Ante nije imao hrabrosti reći svom prijatelju Milanoviću ako se proračun za obranu realno ne uveća, ja nemam tu što raditi, kao što je to napravio Damir. Isto tako Ante kao ministar, uspio je samo osigurati remont starih zrakoplova 2. generacije ( koji imaju karakteristike 1. generacije), a Damir je u ime Vlade RH uputio Poziv za prikupljanje ponuda za nabavku 4. generacije borbenih zrakoplova.

Vjerojatno je naš Kotroman malo ljubomoran i na to što je Krstičević uspio postići najšire moguće suglasje prilikom donošenja nove Strategije nacionalne sigurnosti, isto kao što će sigurno uspjeti i s konceptom Domovinske sigurnosti.

Moguće da je Kotromanovića malo pogodilo i to što je Krstičević uspio uz Vukovar, Varaždin, Ploče i u Sinju ponovno aktivirati vojarnu koju je baš Kotromanović zbog nedostatka sredstava u proračunu svojim potpisom zatvorio i proglasio trajno neperspektivnom. Siguran sam da Kotromanu nije bilo svejedno ni to što je vojarna dobila ime slavne „126. brigade HV“ kojom je upravo zapovijedao Kotromanović.

Na kraju krajeva svi smo mi od krvi i mesa, a možda nije ni loše malo ljubomore, ona može biti poticajna, može nas potaknuti na veću kreativnost, odlučnost i hrabrost. Ali kada pređe neku granicu, onda kao što vidimo iz današnjeg Kotromanovićeva komentara kojeg prenose mediji, može prerasti u teške komplekse.

Iako mi nikada neće biti jasno kako je moguće da „čovik od dva metra“ kao što je Kotromanović može imati komplekse na bilo koga, a pogotovo na svoga suborca Damira Krstičevića – ipak me tješi rečenica koju sam danas čuo od svoga prijatelja liječnika, a ona glasi: KOMPLEKSI ZNAJU BITI JAKO PROBLEMATIČNI, ALI MOŽE IH SE RELATIVNO USPJEŠNO LIJEČITI – A RADNA TERAPIJA JE NAJUČINKOVITIJA ????

Nakon što je Krstičević objavio da ostaje, javio se Kotromanović: Svijet je spašen. Ministar uvrijeđena frajla ostaje

Facebook Komentari