VIDEO Matjaž Kek je tužan nakon pobjede nad Rudešom, evo zašto

Matjaž Kek proglasio je utakmicu protiv Rudeša jednom od najtežih otkad je preuzeo klupu Rijeke. Razlog je protest Armade koja je napustila tribinu zbog sukoba s policijom na prethodnoj utakmici i brojnih uhićenja…

Rijeka je potvrdila svoju snagu i u 2. kolu HT Prve lige, trijumfom protiv vrlo raspoloženog Rudeša na Rujevici. Gosti su pružili žestok otpor, igrali ofenzivno, no kvaliteta je na kraju presudila i golovima Kvržića, Župarića i Gavranovića te autogolom Mesarića domaći su stigli do uvjerljive 4:1 pobjede, piše tportal.

No, u isto vrijeme na tribinama se odvijao protest Armade koja ovaj put nije glasno navijala, a u 80. minuti odlučila je napustiti stadion, u znak protesta zbog onog što se događalo u prethodnom susretu sa Slavenom na istočnoj tribini, kada je došlo do sukoba s policijom koja je optužila navijače za remećenje javnog reda i mira, a zatim su uslijedila i brojna uhićenja.

‘Igrali smo u jednoj atmosferi koja je za nas na terenu možda i najteža. Čestitke igračima, ali onako u sebi nisam danas sretan, neću pojašnjavati zašto, pametan će to znati,’ izjavio je loše raspoloženi Matjaž Kek nakon utakmice koji je pohvalio protivnika:

Bila je izuzetno teška utakmica. Gosti su bili hrabri i ponosni, odigrali su jednu dobru utakmicu, ugrozili su nas više puta, no presudila je kvaliteta Rijeke. Važno je bilo danas pobijediti, ali veliki kompliment i čestitke Rudešu.’

U sljedećoj utakmici Rijeku čeka teško europsko iskušenje, gostovanje kod Red Bull Salzburga u 3. pretkolu Lige prvaka.

‘Bit će pravi fajt. To je Europa, to je ritam, to je agresija. Vjerujem u igrače, vjerujem da ću u njima uspjeti probuditi motiv i inat, da odigramo koliko možemo i da se baš pofajtamo sa Salzburgom,’ naglasio je Kek.

Trener Rudeša Inaki Alonso i Rijeke Matjaž Kek, izjave nakon utakmice:

Facebook Komentari