Hajdaš Dončić javno izvrijeđao Hasanbegovića i ne namjerava se ispričati: Puna mi je kapa filoustaša i 1945.

SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić razgovarao je s novinarkom Večernjeg lista, prenosimo dio razgovora.

Baš sam htjela pitati kako gledate na Tita?

Ne mogu ni protiv Franje Tuđmana ni protiv Tita reći nešto ružno. Prvo zbog regionalne pripadnosti, a kao drugo, i jedan i drugi imaju pozitivnih i negativnih strana.

A na preimenovanje Trga maršala Tita?

Poručujem svima da vide kako je to u mojem Zaboku riješeno. Ulica Franje Tuđmana ide na Ulicu maršala Tita. I svi su živi i zdravi. Ova promjena imena je bezveze jer se njome ne ide na Tita kao na osobu, nego na cijeli antifašistički pokret. Tito je bio veliki državnik, narodnooslobodilačku je vojsku stavio u antifašističku koaliciju. To se ne smije negirati. Govoreći o Zlatku Hasanbegoviću u petak ste kazali da su poturice bili veći Turci od Turaka i zaradili niz kritika. Ne mislite da ste pretjerali? A što sam rekao? Narodnu poslovicu, narodnu mudrost. Ako to nekoga vrijeđa, onda ta osoba ima problem sama sa sobom. Ali nemam namjeru o tome više diskutirati.

Očito se nemate namjeru ispričati Hasanbegoviću?

Nemam se namjeru nikome pravdati ni ispričavati. A najmanje onima koji svoju političku agendu i program crpe iz 20 stoljeća. Puna mi je kapa filoustaša i 1945. Zanima me budućnost, a ne 1945. Tko je uopće on? Samo govorim narodne izreke. A jedna od njih je i da se mnogi prave veći katolici od pape, pa se opet moraju dokazivati

Ugledni SDP-ovac Hajdaš Dončić: Poturice uvijek bili veći Turci od samih Turaka. E, to vam je Hasanbegović

Nije samo Hajdaš-Dončić na dnu hrvatske politike, i suprug sisačke gradonačelnice iskače iz mulja

Facebook Komentari