Kako su trogodišnji dječak i yorkshirski terijer spasili život dječakove majke

Jedan trogodišnji dječak i njegov maleni yorkshirski terijer spasili su život dječakove majke na jugozapadu Poljske jer su izašli iz stana kad je ženi pozlilo i doveli policiju.

Prometna parola primijetila je u četvrtak dječaka samo u gaćama i majici s naopako obuvenim cipelicama koga je pratio pas, a kako nigdje nisu vidjeli nikog odraslog, prišli su mu da se pobrinu za njega, javlja poljska televizija Polsat.

Dječak je samo kroz suze ponavljao “mama”. Dok se drugi policajac raspitivao da li netko zna čije je to dijete, dječak je u jednom trenutku, kroz suze, pokazao prstom u pravcu kuće. Kada su policajci vidjeli da u tom pravcu krenuo i pas, pošli su za njim.

Pas je trčkarao na desetak metara ispred njih, okrećući se da vidi idu li i doveo ih do kuće, gdje su našli otvorena vrata i onesviještenu dječakovu majku na podu. Odmah su joj pružili prvu pomoć.

Kada je stigla hitna pomoć, pokazalo se da žena nije znala da boluje do šećerne bolesti i da je zapala u hipoglikemijsku komu.

Spašena je i prevezena u bolnicu samo zahvaljujući malim junacima – trogodišnjem sinu koji je odlučio potražiti pomoć za mamu i malenom psu koji je pokazao put policajcima, prenosi Beta.

Facebook Komentari