Bernardić traži izvanrednu sjednicu Sabora za imenovanje ministra i izmjene Zakona o vatrogastvu

Na inicijativu predsjednika SDP-a Davora Bernardića sazvana je sjednica Odbora za nacionalnu sigurnost kako bi se raspravilo o nedavnom katastrofalnom požaru u okolici Splita. ‘Predlažem da se sazove izvanredna sjednica Sabora kako bi se imenovao novi ministar obrane i da se radi na izmjenama Zakona o vatrogastvu’, kazao je.

“Ova me situcija podsjeća na Agrokor, to je farbanje trule jabuke. No nije vrijeme za presude i osude već treba vidjeti što učiniti da sustav civilne zaštite bude efikasniji. Ovaj je slučaj skrenuo pažnju na probleme u vatrogastvu.

Trebamo se zapitati je li decentralizacija napravila dobar posao. U Zagrebu je najbolja oprema, a u Dalmaciji je opasnost najveća… Nadalje, treba raditi na preventivi, požarne puteve bi trebale financirati jedinice lokalne samouprave, ali zašto to ne bi radile Hrvatske šume? Imamo sustav razvijen po svjetskim standardima, Sustav rane detekcije požara, i ne koristimo ga.

Drago mi je što je županija jučer proglasila elementarnu nepogodu i da se ljudima nadoknadi šteta.

Predsjednica i premijer se natječu tko više voli ministra Krstićevića, a on se ponaša kao uvrijeđena mlada. Dao je neopozivu ostavku, zato se zove neopoziva jer nije opoziva. Predlažem da se sazove izvanredna sjednica Sabora kako bi se imenovao novi ministar obrane i da se radi na izmjenama Zakona o vatrogastvu”, rekao je Bernardić.

Facebook Komentari