General Krstičević ipak ostaje ministar: Htio sam malo prodrmati sustav

Ostajem ministar obrane. Davanjem ostavke želio sam malo prodrmati sustav da se zna tko je tko”, kazao je jutros na kolegiju u Ministarstvu obrane svojim pomoćnicima te vojnim zapovjednicima ministar obrane Damir Krstičević, saznaje neslužbeno Jutarnji list.

Ovo su prve, doduše neslužbene, informacije o daljnim potezima ministra obrane nakon što je jučer podnio ostavku na svoju dužnost, a predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković su je odbili. Sam Krstičević, nakon što je jučer rano popodne za Jutarnji izjavio da daje ostavku, više se nije izjašnjavao u javnosti.

Danas je, nakon sastanka s ministricom obrane Italije Robertom Pinotti, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Krstičević rekao da razgovara s premijerom Andrejom Plenkovićem oko ostavke i da će u tom razgovoru naći rješenje. “Ja sam ministar obrane dok me Sabor ne razriješi, rekao je Krstičević.

Krstičević je ostavku podnio nakon što je predsjednica Republike i vrhovna vojna zapovjednica jučer u Salzburgu izjavila kako smatra da je vojska prekasno izašla na požarište u Dalmaciji. Te njezine riječi jako su pogodile ministra Krstičevića jer je smatrao kako je to direktan napad na njega i vojne snage, što sigurno nisu zaslužili. Samo sat i pol nakon izjave Grabar Kitarović objavio je kako daje ostavku.

Facebook Komentari