Je li Predsjednica mislila na glavnog vatrogasnog zapovjednika? Evo što on kaže

Glavni vatrogani zapovjednik Slavo Tucaković tvrdi kako je intervencija odrađena stručno i sa velikom sigurnošću prema građanima.

Je li Predsjednica mislila na glavnog vatrogasnog zapovjednika, što nalaže logika hijerarhije ili ipak na današnjeg prvog čovjeka Državne uprave za spašavanje, a donedavnog šefa SOA-e, koji joj je odavno trn u oku i na čiji je račun svojedobno javno iznijela oštre kritike te zahtijevala njegov odlazak, ostaje nejasno.

ETL je bio u društvu je glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića koji je dao odgovore na neka pitanja.

“Predsjednica nije pokrenula pitanje moje odgovornosti na sastanku”, jasno je u RTL-u Danas poručio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

“Mogu odgovorno reći da je intervencija odrađena stručno i s velikom sigurnošću prema našim građanima. Naravno, hvala svima onima koji su pomogli vatrogascima, Torcidi, veteranima 4. gardijske brigade”.

“To je bila profesionalna stručna prosudba koju smo mi vodili. U popodnevnim satima, kad su se stvorili uvjeti da se vojska može uvesti u požarište, štiteći i samu vojsku, je pozvana pomoć. Hvala i premijeru, i ministru obrane i ministru unutarnjih poslova, i vama novinarima”, poručio je zapovjednik.

“Nisam se čuo s ministrom obrane, ne bih komentirao njegovu ostavku. Vojska je pravovremeno uvedena u požarište, odradila je svoj posao na onom nivou na kojem to može, organizirano i na vrijeme”, dodaje Tucaković.

“Same uzroke požara će istražiti policija, neću reći je li podmetnut ili ne, policija radi svoj posao”, zaključio je.

Facebook Komentari