Jandroković o pisanju novog Ovršnog zakona ali i ucjenama i nezrelom ponašanju SDP-a

U emisiji Hrvatskog radija “S Markova trga” gostovao je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora. S urednicom Sanjom Rabuzin-Pavić razgovarao je o aktualnom političkom trenutku, vrućim političkim temama i radu Sabora.

Na početku emisije Gordan Jandroković govorio je o putu državnog izaslanstva na finale Wimbledona.

Na konstataciju kako je sada parlamentarna većina 78 zastupnika, dakle dva više od potrebne većine te na pitanje da je sada svako glasovanje ‘politički triler’ prema riječima Bože Petrova, odgovorio je da to ovisi o tome kako na to tko gleda. Istaknuo je da donošenje odluka sada funkcionira vrlo korektno.

“Mislim da je bilo dovoljno previranja i da su se stvari sada stabilizirale te da se možemo koncentrirati na gospodarstvo i na reforme. Za sve je preduvjet ta politička stabilnost o kojoj govorimo”, rekao je predsjednik Sabora.

Govorio je o novinama koje su uvedene u rad Sabora te da je sve usmjereno prema tome da rasprave budu funkcionalnije i konstruktivnije. Naglasio je i kako će se ponovno morati mijenjati Zakon o pravima zastupnika jer se pokazalo da se on može dodatno unaprijediti.

Bilo je riječi i o izboru sudaca Ustavnog suda te je stav i ponašanje SDP-a ocijenio kao ucjenu i nezrelo ponašanje. Na pitanje može li se takva situacija ponoviti i na jesen, rekao je kako vjeruje da se u to neće nitko uputiti jer je izbor sudaca važno poličko pitanje.

Govorio je i o izmjenama postojećeg Ovršnog zakona te rekao kako će se ići na izradu potpuno novog zakona.

Facebook Komentari