FOTO/ VIDEO Split je okružen vatrom! Vatrogasci ništa ne govore, cijeli Solin je bez struje

Splitska policija je pozvala građane da se ne zadržavaju na prometnicama, posebno u istočnom dijelu grada Splita prema Solinu. Također upozoravaju građane da se udalje iz područja benzinskih postaja, posebno BP Smokovik.

– Molimo vozače da isključivo u hitnoj potrebi koriste staru klišku cestu kako bi bila prohodna za službe koje su angažirane u gašenju požara i pomoći stanovništvu. – poručuju iz policije.

Požar na Karepovcu je stavljen pod kontrolu. Gori još samo okolno područje. Radnici Čistoće rade na sanaciji i pokušavaju prebacivanjem smetlišta brže ugasiti požar do kraja. Cijeli Solin je ostao bez struje, javlja Dalmacija danas.

Već se počela širiti panika. Među građanima se priča kako će biti zaustavljena opskrba vode u gradu. Provjerili smo s VIK-om iz kojeg tvrde da dok god ne nestane struje, bit će i vode. Pozivaju građane da ne vjeruju svemu čemu čuju, te da ne šire lažne vijesti

Čitatelji iz Ninčevića javljaju kako su zahvaljujući kanaderima vatra prestala širiti prema njihovom naselju. Kučine, Mravinci i Klis su stavljeni pod kontrolu. Vatra je još prisutna, ali se ne širi.

Puno gora situacija je na Sirobuji, gdje se vatra širi. Gori i gradsko groblje Lovrinac, a već od ranije se požar širi prema POS-ovim zgradama na Kili.

U Splitu apokaliptično stanje promet blokiran, Opara potvrdio da smetlište gori, tražio vojsku od Krstičevića

Vatra je prošla zgradu Specijalne policije u Mravincima i kreće prema Solinu. Nova TV javlja da je vatra došla do Dračevca.

Vatra je stigla do groblja u Mravincima, čempresi se ruše, Solinjanji nastoje pomagati vatrogascima. Građani pilaju borove i polivaju vodom vrtove.

Zatvoren je City Center one u Splitu. Vatra je došla i do benzinske pumpe Lukoil kraj Solina, pred ulazom u Split. Gore dalekovodi te da se mogu vidjeti bljeskovi i čuti eksplozije, javlja čitatelj Slobodne.

Vatrogasci su u posljednji trenutak obranili kuću kod groblja u Mravincima. Vatra je došla doslovno na metar od te kuće.

Za promet je zatvorena i Jadranska magistrala, javlja Slobodna Dalmacija.

Vatra je zahvatila kuće u Kučinama, čuju se i detonacije. Reporter Dalmacije Danas kaže da se vatra spušta i do Karepovca! Počela je evakuacija u zaseoku Čažin Dolac kod Tugara.

U Žrnovnici su iza 19 sati iz nekih dijelova mjesta evakuirana su djeca. Stanovnici vode imaju na “kapaljku”.

U Žrnovnici je do temelja izgorio poznati restoran “Seoska kuća” na izvoru rijeke Žrnovnice. Mještani još uvijek brane kuće od vatrene stihije. Čuju se stalne detonacije.

Požar se širi se od istoka prema zapadu, jedna fronta se spušta južno prema TTTS-u i Kamenskom polju. Druga fronta kreće prema Karepovcu, a, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, vatra zahvatila jugoistočni rub deponija.

U Kučinama su stanovnici maknuli većinu automobila, dio mještana je ostao čuvati kuće, a oko 10-15 auta je izgorjelo i nagorjelo.

Vatra je i u Žrnovnici.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban izjavio je u ponedjeljak na požarištu u Sitnom Gornjem, istočno od Splita, da je stanje apokaliptično, ali se nada da će se tijekom noći stanje smiriti.

“Trenutačna situacija je apokaliptična, Vatrena stihija zahvatila je ogromno područje, sve je u dimu i vatri i područje izgleda tamno”, rekao je župan Boban.

RTL doznaje da gore kuće u Privoru, naselju iznad Splita. Vatra se u kasnim popodnevnim satima sasvim približila Splitu te je došla do Mravinaca, piše Slobodna Dalmacija.

Novinari RTL-a javljaju o izgorenim domovima i evakuaciji lokalnog stanovništva.

Užasavajuća snimka požara koji se i dalje širi s Mosora. Snimatelj u čudu zaključuje kako na ovom mjestu nema nikoga

Drama na terenu, Krstičević: Raketna baza u Žrnovnici je okružena požarom, vjerujem da ćemo je obraniti

U Dalmaciji opsadno stanje, požari uništavaju kuće, čovjek kojem je izgorjelo skoro sve umro od šoka

Facebook Komentari