2.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bobetko nakon saslušanja: U DORH se sklonio velik dio jugoslavenske i četničke...

Bobetko nakon saslušanja: U DORH se sklonio velik dio jugoslavenske i četničke provijencije i sada rovare

Iz DORH-a su tek nakon puštanja Bobetka priopćili da je “pozvan je u nadležnu policijsku upravu radi davanja točno određenih obavijesti o moguće počinjenim zločinima na području grada Siska tijekom 1991. i 1992. godine u sklopu provođenja izvida o tim zločinima u smislu čl. 206.h. Zakona o kaznenom postupku (ZKP).

‘General Ivan Bobetko nije priveden niti pozvan u policiju ni kao osumnjičenik, niti kao svjedok’, naveli su iz DORH-a te poričili da ‘ne mogu dati više pojedinosti budući da je postupanje tijekom izvida tajno temeljem čl. 206.f. ZKP-a’.

Konkretniji nije bio ni sam Bobetko, naime, kako je kazao za N1 nakon što je obavio razgovor s policijom: “Uopće ne znam u kojem su me svojstvu zvali, ne znaju ni oni to. Dobili su nalog od DORH-a”.

Istaknuo je da je “nedopustivo da se pozivaju generali koji su branili Hrvatsku u Domovinskom ratu i da se nekim insinuacijama pokušava stvoriti neku konstrukciju, to je nedopustivo”.

Stoga će Hrvatski generalski zbor tražiti istragu tko i zbog čega pokreće istrage i rovari, najavio je Bobetko, koji smatra da se u DORH sklonio velik dio jugoslavenske i četničke provijencije i sada rovare i stvaraju konstrukcije.

General Ivan Bobetko bio u policiji zbog istrage o ratnim zločinima u Sisku

Najnovije

Još iz rubrike