Wimbledon: Marin Čilić izgubio u 3 seta, meč je bio kratko prekinut zbog ozljede

Hrvatski tenisač Marin Čilić u Wimbledonu nije došao do drugog Grand slam naslova u karijeri. Protivnik prvom hrvatskom reketu je bio najveći tenisač svih vremena i osvajač 18 Grand slam naslova Švicarac Roger Federer. Nažalost drugi set je nakratko prekinut, Čilić je dvaput bio u suzama, pružena mu je liječnička pomoć zbog ozljede lijevog stopala. Dobio je tabletu i liječnik mu je previo stopalo (vjerojatno je kombinacija sa žuljevima), pa je meč nastavljen. Na kraju Čilić je ozlijeđen izgubio u 3 seta.

[TREĆI SET] Odličan servis Čilića na početku trećeg seta i vodstvo od 1:0. Bolje igra Marin u trećem setu, rezultat je 2:1, ali ipak se vidi da Marin ne može dati sto posto od sebe. Još jedan break Švicarca. Nije Čilić uspio odigrati onako kako je htio, a sve pogrške Federer zna kako kazniti i sad vodi 4:3 i ima servis. Rezultat je 5:4 i Federer servira za meč. Kraj. Roger Federer osvojio je osmi naslov na Wimbledonu.

[DRUGI SET] Federer je otvorio uspješno svojim servisom. Čilić opet radi greške na svom servisu što Švicarac ne oprašta i radi break za 2:0 vodstvo. Činilo se da Marin ima problema s koljenom, sjeo je na klupu i počeo plakati. Federer vodi 4:1. Ne igra Čilić kako je igrao do sada na turniru. Federer je uzeo još jedan servis našem igraču i vodi 5:1 i servira za meč. I uzeo je Federer i drugi set s 6:1.

[PRVI SET] Krenuo je meč! Oba tenisača su imali manjih problema na servisu, ali su zadržali početni udarac. 1:1! Loše je odservirao u petome gemu i Federer radi break za 3:2. Zadržao je Federer vodstvo i poveo 4:3. Radi Federer i drugi break i uzima set sa 6:3.

Facebook Komentari