Vučić opet o Oluji: Nakon staraca i žena ubili su i krave i svinje jer su ih smatrali Srbima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Washingtonu danas da mu je užasno žao što je došlo do izjave američkog ministra obrane da je akcija “Oluja” bila veličanstven poduhvat jer, kako kaže, smatra da nema što biti pohvaljeno pošto je u “Oluji” ubijeno više od 2.000 običnih ljudi, starih i djece.

“Nećemo nikada pristati na to da su ubijanje i progon srpskih civila neko veličanstveno djelo”, izjavio je Vučić novinarima, reagirajući na izjavu američkog ministra obrane Jamesa Mattisa, koju je javnosti prenio hrvatski ministar obrane Damir Krstičević.

Kako je naveo, “raketirane su kolone izbjeglica kod Bosanskog Petrovca, čak ne na teritoriju tadašnje Hrvatske ili Republike srpske Krajine”.

“Da ne govorim da sumnjam da bilo tko može reći da su Varivode slučaj kojim se može bilo tko ponositi. Nisu znali od tolike moći što će pa su ubijali, pošto su ubili starce, muškarce i žene, krave, svinje, i sve drugo da ništa živo ne ostane. Pošto su valjda i krave i svinje smatrali Srbima, ma kako to nekome sumanuto zvučalo”, ukazao je predsjednik Srbije.

Podvukao je da je stav Republike Srbije ostao da je to za njih jedan od najtužnijih dana u srpskoj povijesti.

“Ako se neko hvali rezultatom da je protjerao 250.000 ljudi sa svog ognjišta, nekoliko tisuća pobio, tu nešto nije u redu. Na svakom mjestu ću o tome govoriti, i ničega se ne stidim”, naglasio je Vučić.

Predsjednik Srbije je poručio da bi bilo dobro da oni koji im nerijetko govore o tome da više pričaju o budućnosti, a manje o prošlosti, više razmišljaju o budućnosti a manje govore o prošlosti.

“Srbija će i ovdje i na svakom drugom mjestu govoriti o budućnosti, ali neću dozvoliti ni na jednom mjestu u svijetu da suza Srbina i Srpkinje Krajišnika bude pogažena samo zato što pripada srpskom rodu, i da ne vrijedi ništa za razliku od suza svih drugih”, naglasio je srbijanski predsjednik.

Rekao je da Srbija ne želi nikakve sukobe ni sa kim i izrazio uvjerenje da će graditi sve bolje odnose s Hrvatskom.

Facebook Komentari