Vode ima ali nema: Sramota na Plitvicama, turisti ljuti odlaze, evo zašto

Turistima koji su planirali idilični odmor u Plitvica Selu i Poljanku, koji se nalaze tik uz Plitvička jezera, planovi se nisu ostvarili. Otkazuju apartmane i odlaze, javlja dnevnik.hr.

Žive tik uz park pun vode, a u njihovim selima ni kapi. Već treći dan, naime, u Plitvica Selu i Poljanku nema vode, ali ne zato što nema vodovoda. Ima ga, ali je, optužuju mještani, namjerno začepljen kamenjem i pijeskom.

Turisti koji su se došli odmarati tako se ne mogu ni pošteno istuširati. “Ipak smo platili puno za ovo i nije lijepo”, kaže Christine, gošća iz Francuske.

Mještani se snalaze uz pomoć cisterni. “300 kuna plaćamo jednu cisternu”, kaže Katica Bičnić iz Poljanka.

Do svega je došlo zbog zacepljenja cijevi na vodovodu s kojeg mještani crpe vodu. Lokalci su obavijestili sve službe. Odgovor nisu dobili, a dani prolaze.

Ravnatelj parka na naše pozive nije odgovarao, a u vodovodu kažu, radi se na otklanjanju začepljenja. “Angažirani smo od strane općine, naime to je vodovod kojim mi ne upravljamo kao javni isporučitelji vodnih usluga, već je to jedan seoski vodovod kojim je do sada upravljao nacionalni Park Plitvička jezera”, kaže Hrvoje Kukuruzović, direktor vodovoda Korenice.

Branitelji koji već 24 dana u satoru prosvjeduju protiv apartmanizacije izjavu nisu htjeli dati. No, poručili su da s vodovodom nemaju veze. Prosvjeduju kažu jer žele zaustaviti apartmanizaciju, žele reviziju dozvola i rušenje objekata u Plitvica selu.

Mještani kažu da svi izgrađeni apartmani i kuće imaju dozvole i da je sve čisto. Ipak, u cijeloj priči pati turizam.

Share This Article