Dosjetljivi splitski iznajmljivači: Welcome to ultra…16 kreveta u jednoj sobi, cijena sitnica…

Nastavljamo i ove godine tradiciju pisanja o dosjetljivim iznajmljivačima koji nude i madrace na balkonu svog stana kako bi u džep spremili par eura od partijanera što stižu na Ultru.

Ovogodišnji pobjednik u kategoriji neobičnih smještajnih jedinica jest Ivica, korisnik Air Bnb-a, čiji hostel vjerojatno neće završiti u našem prilogu O’ kućo mala, ali je zato vrijedan da ga se spomene kao interesantan primjer uređenja interijera. Odnosno, kako iskoristiti prostor da se šesnaest kreveta različitih konstrukcija nagura u jednu sobu. I nazove hostelom.

Veliko ogledalo iza uzglavlja koje cijelom dužinom prati zid vizualno širi spavaonicu, a retro drvene stolice i stolići poredani su nasuprot. Dašak boje unosi posteljina. Svaki krevet je originalan i poseban – od pastelno rozih jastučnica, do mentol zelenih lancuna, različitih dezena i oblika. Tu i tamo nađe se i drveni noćni ormarić, a formulacija kreveta podsjeća pomalo na kakvu vojarnu. Military stil osjeti se i u kupaonici.

Dekorirana minimalističkim bijelim pločicama, dominantna su u njoj tri umivaonika blisko poredana jedan od drugog, smisleno različitih dimenzija špina, iznad kojih su poredana asimetrična ogledala. Industrijski štih. Tuš kada nema zastor, ali to je tako u ovim modernim kupaonicama. Na kanalicu.

Za jedno noćenje u sobi dizajniranoj u stilu 90-ih s originalnim komadima namještaja, po glavi će ‘ultraši’ izdvojiti 18 eura što je 220 kuna s provizijom Air Bnb-u. Prema izračunu oglasnika, ako napune sve krevete, u jednoj noći gosti će platiti ukupno 3412 kune.

A već postoji i jedna recenzija na smještaj, koju potpisuje Španjolac Javier.

– Jako lijep hostel i odlična usluga. Malo je daleko, ali lijepo sam se proveo – komentira prošlogodišnji ‘ultraš’. To što je malo udaljeno, odnosi se na 5 kilometara vožnje Prometovim linijama, prema procijeni iznajmljivača.

– Ovo mjesto ima dovoljno prostora. Ostani i pleši. Smještaj je udaljen 3.4 kilometra zračne linije od centra, ili 5 kilometara autobusom – poziva vlasnik, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Komentari