Stazić: To što su učinili Mirjani Rakić jest grupno silovanje, ne može se drugačije nazvati

Potpredsjednik saborskog Odbora za medije, Nenad Stazić, gostovao je na N1 i komentirao odluku o smjeni Nadzornog odbora HRT-a, kojoj se protivio.

Objasnio je zašto je glasao protiv smjene. “Zato što su razlozi za smjenu smiješni. Oni su potrgani smokvin list kroz koji se sve vidi. Razlog koji Vlada navodi za smjenu jest da su se obratili Trgovačkom sudu da imenuje privremenog ravnatelja. Kad se netko obrati sudu, to je za HDZ dovoljan razlog da ga se smijeni. Pravi razlog smjene je njihovo izvješće koje su uputili u Sabor u kojem se vide brojne nepravilnosti u radu vodstva HRT-a”, rekao je Stazić.

Smatra da se ne treba osnivati Istražno povjerenstvo, niti bilo koje drugo tijelo koje će ustanoviti nepravilnosti u radu Hrvatske radiotelevizije, jer već postoji Nadzorni odbor. “Nema smisla osnivati 74 tijela, a razriješiti jedino koje to radi. To što Jasen Mesić najavljuje potpuno je besmisleno”, rekao je Stazić.

Odbor za medije uvažio je zahtjev Mirjane Rakić za smjenom. “Nju potpuno razumijemo. To što joj je šest tisuća prosvjednika, donoseći joj četničku kapu, noseći njezin kartonski lik gradom i rugajući joj se, jest grupno silovanje, ne može se drugačije nazvati. To je bilo 6000 “Za dom spremni” bojovnika, koji su se na takav način rugali jednoj sedamdesetogodišnjoj dami, koja je bard novinarstva. Njoj se treba zahvaliti zbog svega što je učinila u hrvatskom novinarstvu, ona će ostati ime, a tih 6 tisuća su već ostali zaboravljeni”, rekao je Stazić.

Objasnio je i zašto je bio protiv imenovanja Anite Malenice u Nadzorni odbor. “Iz posve prinicijelnog razloga, jer je Sud časti HND-a donio zaključak da je Malenica u intervjuu s Ljubom Ćesićem Rojsom poticala govor mržnje. Ne može se imenovati takvu osobu u tijelo koje treba odlučivati o govoru mržnje. Kako to može raditi osoba koju su vlastiti kolege prozvali zbog širenja mržnje?”, rekao je Stazić.

Facebook Komentari