Marić Dobroviću: Ja sam Hrvat, katolik, tako sam odgojen, prihvaćam ispriku

Ministar financija Zdravko Marić reagirao je na ispriku Slavena Dobrovića, a vezano za njegove izjave oko odlučivanja o kreditu HBOR-a tvrtkama koncerna Agrokor.

“Preksinoć je išla jedna neutemeljena optužba kao ja me je neugodno iznenadila, jer je došla od mog bivšeg kolege za koga sam mislio da je častan kolega i čovjek. Kao i uvijek, pokazalo se da sam ja govorio istinu, a da on nije. A što se mene tiče, ovo je svima jasan poruka da se nije dobro olako nabacivati optužbama i neprovjerenim tvrdnjama, a što u konačanici udaraju na čast i ugled i dostojanstvo samog čovjeka”, kazao je Marić.

“Ja sam Hrvat, katolik, tako sam odgojen, prihvaćam ispriku”, kazao je Marić, javlja N1.

Bivši ministar zaštite okoliša i energetike i bivši član Nadzornog odbora HBOR-a Slaven Dobrović, ispričao se danas ranije ministru financija Zdravku Mariću zbog izjava vezanih uz odlučivanje o kreditu HBOR-a tvrtkama koncerna Agrokor.

“Ja sam preslušao snimku, povratio sam sjećanje i moram reći da sam pogriješio, ispričavam se ministru Mariću i javnosti, bio je na sjednici, ali se izuzeo od rasprave i očito sam zamijenio uloge njegove s nekim drugim. Pogriješiti se može, ispričati se mora”, kazao je Dobrović u četvrtak popodne.

Podsjetimo, zbog velikog interesa objavljen je audio zapis s dijela sjednice Nadzornog odbora HBOR-a održane 20. prosinca 2016. na kojoj se raspravljalo o kreditima društvima Zvijezda d.d., Ledo d.d., Jamnica d.d. i PIK Vrbovec.

Ministar Marić na početku sjednice izuzeo se iz diskusija i odlučivanja s obzirom na to da je riječ o Agrokoru.

“Ovdje moram napomenuti kolegama da kad god je neki prijedlog odobrenja za koje društvo iz koncerna Agrokor, suzdržavam se od rasprave i odlučivanja. Tako je bilo i u prošlom mandatu”, rekao je Marić na početku i otvorio raspravu.

Share This Article