34.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava FOTO, VIDEO Warpaint u Tvornici: Pop psihodelična večer Amerikanki oduševila publiku

FOTO, VIDEO Warpaint u Tvornici: Pop psihodelična večer Amerikanki oduševila publiku

Snimio: Hrvoje Borošić

Ženski dream pop kvartet iz Los Angelesa, Warpaint, na svom sinoćnjem premijernom zagrebačkom posjetu izazvao je poprilično zanimanje.

U velikom redu posjetitelji su čekali na ulaz u u Tvornicu kulture, da bi vidjeli jedno od rijetkih klupskih i samostalnih pojavljivanja na aktualnoj “Heads Up” turneji koja uključuje svirke na nekim od najboljih festivala.

Prijateljice iz djetinjstva Emily Kokal i Theresa Wyman na gitari čine Warpaint zajedno s basisticom Jenny Lee Lindberg, a priključuje im se Stella Mozgawa, po mnogima jedna od najboljih bubnjarki modernog doba, svrstana među top 30 po utjecajnom NME.

Sjajna međusobna kemija na pozornici, harmonije, stihovi i intimni trenutci prezentirani kroz glazbu obilježavaju njihove nastupe uživo, koji u potpunosti zaokupe i uvuku u svoj svijet.

Sklone improvizacijama na pozornici, i izvedbama koje čine da originali zvuče sasvim drugačije, djevojke su posebne po tome što niti jedna ne zauzima vodeće mjesto u bendu, naprotiv sve su glavne.

Četiri djevojke su iz Kalifornije krenule na svoj glazbeni put i od početka istražuju dream-pop, psihodelični i atmosferični zvuk. Depeche Mode ih je nedavno odabrao kao predgrupu na velikoj nadolazećoj američko-kanadskoj turneji. Nedavno je izašla i suradnja s Jenny Lee i sjajnim multi-instrumentalistom Trentemollerom, naziva “Hands Down”.

Live nastupi su do danas ostali njihovo najjače oružje. Svirački izuzetno atraktivne, Warpaint nose izražen retro osjećaj u svojoj glazbi, sklone su improvizacijama i izvođenju studijskih favorita u malo drugačijim verzijama.

U atmosferi i eksperimentima Warpainta uživali su i članovi hrvatskog pop-rock banda Heidi šeće psa.

– Ovo je vrlo zanimljiva dream-pop kombinacija, odlična izvedba i scenski nastup, djevojke su se potpuno prepustile atmosferi. Vokalno i instrumentalno vrlo, vrlo dobro, a to pokazuje i sama reakcija publike, kaže Smiljana Štrbac, pjevačica banda, koja ima dugogodišnje iskustvo nastupa i kao back vokal na koncertima, te profesionalnih nastupa sa skupinom Tihane Škrinjarić.

Najnovije

Još iz rubrike