Bernardić nakon objave snimke iz HBOR-a: Mi i dalje inzistiramo na istražnom povjerenstvu o Agrokoru

Nakon što je HDZ-ov Branko Bačić danas na presici kazao kako je objavom snimke HBOR-a skinuta ljaga s ministra Zdravka Marića oko dodjele kredita Agrokoru te da sada nema temelja za osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor, na Facebooku se oglasio i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

“Nikakva audio snimka sa sjednice HBOR-a ne može pobiti činjenicu da je ministar Zdravko Marić još u prosincu 2016. znao za loše stanje u Agrokoru i da mu je pomagao. HDZ – Hrvatska demokratska zajednica se izvlači, skriva iza istrage DORH-a.

Mi i dalje inzistiramo na istražnom povjerenstvu o Agrokoru jer je naša odgovornost prema budućim generacijama da se ispitaju okolnosti nastanka kompanije, i način na koji je ona prekomjerno rasla i narasla i pukla na način da ugrožava cijelu Hrvatsku.

Ne znamo hoće li to DORH zahvatiti i ako hoće, koliko će duboko i široko kopati. Mi želimo rasvijetliti kontekst, pa i upletene političare. Ne možemo ići dalje ako ne razgradimo SUSTAV koji je proizveo slučaj Agrokor”, poručio je Bernardić.

Facebook Komentari