Zdravko Marić: Slaven Dobrović bezočno laže, postoji tonska snimka sjednice NO HBOR-a

Netko ovdje bezočno laže, a postoji i tonska snimka sastanka NO HBOR-a rekao je ministar financija Zdravko Marić odgovarajući na teške optužbe Slavena Dobrovića.

”Ostao sam vrlo neugodno iznenađen izjavama Slavena Dobrovića. S indignacijom odbacujem njegove tvrdnje koje je rekao i moram priznati da sam s tim u svezi odlučio reći nekoliko riječi na tu temu.

Obzirom na kompleksnost i težinu, te da je tom izjavom meni nanio veliku štetu, mom ugledu i časti, mislim da stvari moramo nazvati svojim imenom, a to su – neistine, te u nekim dijelovima bezočne laži”, kazao je Marić.

”Dobrović kaže da se sjeća te sjednice i da sam obrazlagao tu točku i detaljno odgovarao na pitanja. Ako se sjeća, a vjerujem da se sjeća, siguran sam da je zapazio da sam rekao kako se suzdržavam od rasprave i odlučivanja predao stručnim službama banke da obrazlože točku i otvorio raspravu. Ničim nisam sudjelovao u raspravi i davao sugestije ili ne daj bože vršio pritisak na odluku”, rekao je Marić.

Kaže kako su sve njegove tvrdnje lako provjerljive jer postoji i tonski zapis sjednice.

”Mogu samo pretpostaviti koji su bili razlozi za takvu izjavu Dobrovića jer se lako može provjeriti. Uz ostale članove NO-a, Uprave, sastavljen je zapisnik sjednice, a za nju kao i svaku drugu, postoji tonski zapis. To su činjenice koje ukazuju tko govori istinu, a tko bezočno laže”, rekao je te najavio i tužbu ukoliko se Dobrović ne ispriča.

”Jasno kažem da od Dobrovića očekujem javnu ispriku, javni demantij, te da pojasni razloge za takvu izjavu. U protivnom ću ga morati tužiti zbog kelvete”, rekao je Marić.

Dobrović tvrdi drukčije

”Ne mogu se sjetiti detalja rasprave, ali se sjećam da je elaboraciju točke dao ministar Marić. Sjećam se da je bila rasprava i da je bilo pitanja i potpitanja te da je cijela diskusija išla zaključku da se to odobri. Nakon te rasprave nisam imao razloga dvojiti da li poslušati sugestiju Marića jer biti ministrom znači imati povjerenja jedni u druge”, rekao je Dobrović.

Upitan znači li to da je Zdravko Marić predložio da se kredit odobri pa se kasnije izuzeo od glasanja, Dobrović kaže kako je poznato zbog kojih razloga se izuzeo.

”Tako je, izuzeo se iz poznatih razloga ali je detaljno odgovarao na pitanja i upućivao na zaključak o pozitivnom odobrenju tih kredita”, rekao je jučer Dobrović.

Bivši ministar teško optužuje Zdravka Marića: Sugerirao nam je da odobrimo kredit Agrokoru

Facebook Komentari